Tentoonstelling: Regen scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum is van 18 januari tot en met 12 maart de tentoonstelling REGEN te zien. 

Regen

De film REGEN van filmmaker en fotograaf Chris Teerink is een remake van de poëtische film Regen van Joris Ivens en Mannus Franken, uit 1929. Dit origineel is een avant-garde klassieker en is om die reden toegevoegd aan de Canon van de Nederlandse film. Geïnspireerd door dit pionierswerk vol filmische vindingrijkheid, heeft Teerink een eigentijdse versie gemaakt, als eerbetoon. Herontdek de stad en de schoonheid ervan, die door toedoen van drukte en toerisme dikwijls (uit het oog) verloren is. Ook als het regent, is Amsterdam prachtig.

De film is gemaakt met analoge foto’s, zwart/wit zoals de beelden van Ivens. De tijd staat stil, maar dankzij de montage komen de beelden weer tot leven. Deze ongebruikelijke vorm laat je als toeschouwer anders naar de stad kijken. Regen is alledaags, soms vervelend, maar regen is ook mooi en sfeervol.

Laat je inspireren door de film REGEN van Chris Teerink, de podcasts over regen in de stad en bekijk hoe we gezamenlijk de stad regenbestendig kunnen maken. Laat ons weten wat jij doet (of gaat doen) om wateroverlast in jouw omgeving tegen te gaan. 

Waar? Wanneer?

Locatie: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK  Amsterdam
Wanneer: Van zaterdag 18 januari t/m 12 maart

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof.