Tuinactie Amsteldorp

Deze actie wordt uitgesteld. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden wij het niet verantwoord om deze activiteit door te laten gaan. Een nieuwe datum volgt nog.

Op vrijdag 13 maart is het weer tijd voor een tuinactie. Ditmaal gaan we in het Amsteldorp onze partners Stichting Present Amsterdam en Sociaal Tuinieren ondersteunen. Door de tuinen op te knappen én tegelijkertijd tegels te vervangen voor vaste planten en bloemen, worden de tuinen onderhoudsvriendelijk en rainproof. Een team van vrijwilligers helpt mee de versteende tuinen van op te knappen.

Stichting Rochdale

De tuinen zijn eigendom van woningstichting Rochdale, een woningcorporatie die veel sociale-huurwoningen en ander vastgoed bezit en beheert. De bewoners zijn niet altijd zelf in staat zijn de tuinen te onderhouden. Extra hulp om de tuinen op te knappen en onderhoudsvriendelijk te maken is daarom zeer wenselijk. Bij het opknappen houden we daarom ook rekening met de beplanting. Ook zal Stichting Present Amsterdam met zijn vrijwilligers jaarlijks terugkomen naar deze locatie om de bewoners verder te ondersteunen met de tuinen.

Rainproof collega Mirko is aanwezig om buurtbewoners van informatie en tips te voorzien. Hij geeft advies over het watervriendelijk en duurzaam inrichten van hun tuinen.