Tuinactie: Geuzenveld

Op 20 oktober organiseren wij een Rainproof tuinactie in Geuzenveld. In samenwerking met Stadgenoot, Cordaan thuiszorg, Sociaal Tuinieren en Stichting Present gaan we in één keer maar liefst 10 voortuinen opknappen en Rainproof maken. We gaan maar liefst 3 Rainproof maatregelen toepassen. We maken een natuurlijk wadi. Dat is een verlaagd stuk aangekleed met planten die tegen droge en natte periodes kunnen. We gaan een regenpijp afkoppelen en een regenton aansluiten. Het water van de afgekoppelde regenpijp stroomt zo de wadi in, net als het teveel aan regen uit de regenton. Hierin kan het water tijdelijk blijven staan en langzaam wegzakken in de grond. Collega Mirko is aanwezig om buurtbewoners van informatie en tips te voorzien. Hij geeft advies over het watervriendelijk en duurzaam inrichten van hun tuinen.

Het grootste deel van de voortuinen is eigendom van een begeleid wonen huis, waarvan de bewoners niet altijd zelf in staat zijn de tuinen te onderhouden. Extra hulp om de tuinen op te knappen en onderhoudsvriendelijk te maken is daarom zeer wenselijk. Bij het opknappen houden we dan ook rekening met de beplanting. We plaatsen vooral onderhoudsvriendelijke planten zoals heesters en diverse bodembedekkers.

Waarom Geuzenveld?

Geuzenveld ligt in een regenwaterknelpuntgebied. Een knelpunt is een (deel van een) straat of buurt met een (sterk) verhoogde kans op overlast en schade bij extreme regen.

Kom je ook?

Geïnteresseerd hoe je jouw tuin watervriendelijk kunt inrichten? Of wil je meehelpen in een van de tuinen? Meld je dat aan via info@rainproof.nl. Iedereen is van harte welkom op 20 oktober op het Bazelhof in Geuzenveld. Je hoeft geen voorkennis te hebben. Als jij een steentje kan bijdragen en wilt zien hoe deze mooie Rainproof maatregelen worden aangelegd, dan ben jij van harte welkom.

Waar? Wanneer?

Wat? Een tuin opknapactie
Waar? De Bazelhof 1 te Amsterdam Geuzenveld
Wanneer? Zaterdag 20 oktober van 10:00 tot 15:00 uur
Wie? Iedereen die een steentje kan bijdragen of een plantje kan snoeien is van harte welkom