Tuinactie: Jordaan

Een van de meest bekende nummers van Johnny Jordaan is het nummer “Bij ons in de Jordaan”. Hij zingt over de typische Jordanees. Iemand die de andere graag helpt. Over de verbintenis en de hulp voor de ander…

We voelen ons verbonden met elkander
Want zit je in de zorgen of in de ratsmodee
Dan helpt de een zoveel ie kan de ander
Zo zijn de Jordanezen, ze leven met je mee
Bij ons in de Jordaan
Zing je van hela hola hoeladiejee

Dat is nou precies wat we gaan doen op zondag 13 oktober. Van 13:30 tot 17:30 uur organiseert werkgroep Meer Groen de Groenmiddag Herfst. In samenwerking met Vereniging Groei en Bloei gaan wij aan de slag in de Tichelstraat. Met een team van vrijwilligers en buurtbewoners plaatsen we een regenton op een plek waar regenwater vaak tegen de gevel staat. We maken versteende tuinen meer groen en regenbestendig. Door vooral vaste planten, heesters en bodembedekkers te gebruiken blijft de tuin onderhoudsvriendelijk.

Tijdens deze dag is er ook een gezellige markt met planten en zaden ruilbeurs. Er zijn bloembollen te koop. Ook is er een plantendokter aanwezig en komt blogger en tuinfotograaf Cees Verkerke een lezing geven. Collega Mirko is er voor het nodige Rainproof advies over het watervriendelijk en duurzaam inrichten van tuinen.

Waar? Wanneer?

Wat? Een Rainproof tuinactie
Waar? Tichelstraat 50
Wanneer? Zondag 13 oktober van 13:30 tot 17:30 uur

Tuinacties

Jaarlijks zijn wij als Amsterdam Rainproof, betrokken bij meerdere tuinacties. Dit om tuinen regenbestendig in te richten en de noodzaak hiervan verder uit te dragen. In maart van dit jaar hebben we een aantal tuinen van een seniorencomplex van woningstichting Rochdale opgeknapt.