Tuinactie: Zuidoost

Op zaterdag 16 maart organiseren wij een Rainproof tuinactie in Amsterdam Zuidoost. In samenwerking met NLdoet, Stichting Present Amsterdam, Sociaal Tuinieren en Rochdale gaan we met een team vrijwilligers helpen de versteende tuinen op te knappen en regenbestendig te maken. Bij Wooncentrum De Koornhorst in de Bijlmer, een seniorencomplex van woningstichting Rochdale, gaan we tegels verwijderen en vervangen deze door planten. We plaatsen vooral onderhoudsvriendelijke, vaste planten, heesters en bodembedekkers. Ook worden er enkele waterpassende tegels geplaatst. Dit zijn tegels die gedeeltelijk open zijn en ruimte bieden voor planten. Dit heeft als voordeel dat het water de grond in kan zakken, ook al is de tuin deels betegeld.

De voortuinen zijn eigendom van woningstichting Rochdale, een woningcorporatie die veel sociale-huurwoningen en ander vastgoed bezit en beheert. De bewoners zijn niet altijd zelf in staat zijn de tuinen te onderhouden. Extra hulp om de tuinen op te knappen en onderhoudsvriendelijk te maken is daarom zeer wenselijk. Bij het opknappen houden we daarom ook rekening met de beplanting. Ook zal Stichting Present Amsterdam met zijn vrijwilligers jaarlijks terugkomen naar deze locatie om de bewoners verder te ondersteunen met de tuinen.

Collega Mirko is aanwezig om buurtbewoners van informatie en tips te voorzien. Hij geeft advies over het watervriendelijk en duurzaam inrichten van hun tuinen.

NLdoet Rainproof

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. Zij zetten vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. 

Waar? Wanneer?

Wat? Een Rainproof tuinactie
Waar? Seniorencomplex Koornhorst 32, 1104 JA in Amsterdam Zuidoost.
Wanneer? Zaterdag 16 maart 11:00-14:00 uur

Jaarlijk is Rainproof betrokken bij meerdere tuinacties om deze regenbestendig in te richten en de noodzaak hiervan uit te dragen. Zo zijn er in 2018 in Amsterdam Noord 
tuinen onttegeld, groener en rainproof gemaakt. Benieuwd hoe we deze actie hebben aangepakt en wat het resultaat is? Bekijk dan de sfeervideo van de actiedag: