Tuinactie Zuidoost

Op 7 juni gaan de handen weer uit de mouwen. Er worden twee straten in Amsterdam Zuidoost omgetoverd tot groene paradijsjes! Met een groep van 50 vrijwilligers, van Pernod Ricard Nederland die ons helpen vanuit hun jaarlijkse Responsib’ALL day, worden 20 in verval geraakte tuinen opgeknapt. De tuinen zijn van bewoners die door fysieke of mentale problemen niet zelf in staat zijn dit te doen. In het ontwerp van de tuinen wordt daarom rekening gehouden met onderhoudsvriendelijke, watervriendelijke en duurzame beplanting.

Stichting Present en de Nationale Tuinenstichting zorgen voor de tuinontwerpen, het gereedschap en de begeleiding van de vrijwilligers. Naast een schat aan planten en groen kennis! De bewoners hebben zich aan kunnen melden voor de actie via woningbouwcorporaties Ymere en Eigen Haard, beide partijden zijn mede-organisatoren van deze groenactie. Amsterdam Rainproof zal de buurtbewoners, tuineigenaren en de vrijwilligers informeren over watervriendelijk en regenbestendige tuinen. Een mooie win-win situatie met groene paradijsjes voor de trotse bewoners.

Hoe ziet de dag eruit?

10:00-10:30: Verzamelen bij de buurtkamer, introductie over de wijk, het project en de werkzaamheden
10:30-12:30: Aan de slag in de tuinen
12:30-13:30: Lunch
13:30-15:30: Werken in de tuinen
15:30-16:30: Verzamelen en afsluiten

Waar? Wanneer?

Datum: 7 juni 2018 van 9:45 tot 16:30
Locatie: Buurtwerkkamer de Handreiking, Haardstee 15, 1102NB, Amsterdam

Vele handen maken licht werk

Wil je ook meehelpen om Amsterdam groener en watervriendelijker te maken? Meld je dan aan voor dit project en mail naar info@rainproof.nl onder vermelding van: ‘vrijwilliger tuinactie zuidoost’.