WarmingUp Festival- Straatberaad

Het Grote Straatberaad is een volksvergadering over het klimaat. Want het klimaat verandert. Maar wat doen we daarmee? Het is tijd voor een ongewone vergadering met gewone mensen.

Tijdens Het Grote Straatberaad ga je in gesprek over het klimaatvraagstuk en welke toekomst je voor je ziet in Amsterdam Noord, als bewoner of passant. Video’s, muziek en opdrachten helpen je op weg. Van zwerfafval in de buurt tot sociale ongelijkheid, van een wormenhotel tot de blinkende sterrenhemel in de lucht, het woord is aan jou!

De uitkomst is een Straatverklaring, een actieplan voor jullie zelf, voor de overheid of voor het bedrijfsleven.

Over Het Grote Straatberaad

Het Grote Straatberaad is een gesprek met buurtgenoten over zorgen en wensen voor de toekomst en leidt in c.a. 1,5 uur tot een Straatverklaring: een samenvatting van de zorgen, wensen en bijbehorende actiepunten die zijn uitgesproken.

Met Het Grote Straatberaad sluiten we aan op een grotere lobby die wordt gevoerd – o.a. door Bureau Burgerberaad – om door middel van burgerberaden burgers nadrukkelijker te betrekken bij het vormen van klimaatbeleid. Het nieuwe kabinet zal hierover beslissen.

In de tussentijd beginnen wij vast. In eerste instantie met het ‘oefenen’ van deze nieuwe democratische vorm waarbij buurtgenoten met elkaar in gesprek gaan over grote maatschappelijke thema’s, en ook om te inventariseren wat er lokaal speelt op het gebied van klimaatverandering.

Alle Straatverklaringen en voorstellen worden daarom verzameld op HetGroteStraatberaad.nl. Hier worden alle besproken thema’s inzichtelijk gemaakt voor deelnemers, politici en nieuwe partijen die met Het Grote Straatberaad aan de slag willen.

SAVE THE DATE: Warming Up Festival 20 t/m 24 oktober | We Are Warming Up