Water Republic 2025

Water Republic 2025 is een denkbeeldige staat van water, bedacht om meer met water te doen in Amsterdam en haar regio. Het jaar 2025 staat centraal, omdat Amsterdam dan haar 750e verjaardag viert en de elfde editie van SAIL plaatsvindt. Grote waterthema’s worden op een positieve manier gepresenteerd en besproken. Waterexperts, kunstenaars, wetenschappers en alle andere geïnteresseerden worden expliciet uitgenodigd mee te denken over deze waterthema’s.

20 december

Op woensdag 20 december vindt alweer het laatste Water Republic plaats van het jaar 2017. Speciaal te gast is Henk Ovink. Als Nederlandse watergezant reist hij de hele wereld rond om andere landen te helpen met hun uitdagingen op het gebied van water en start hij concrete projecten. Hoe bescherm je deltagebieden tegen de stijgende zeespiegel? En hoe richt je steden zo in dat we beter kunnen leven met de gevolgen van klimaatverandering? Ovink deelt zijn expertise én neemt ons mee in zijn ontwerpprincipes. Hij past deze toe aan de hand van drie concrete waterprojecten, die in 2025 het licht zien.

Deelnemers kunnen daarnaast hun eigen waterplannen toelichten. Hoe dragen deze plannen bij aan Amsterdam als waterstad? En hoe werken we samen aan de realisatie?

Kijk voor meer informatie en de overige sprekers op Pakhuis de Zwijger.


© Water Republic

Aanmelden

Datum: 20 december, 16:30 – 18:30 uur.
Locatie: Grote zaal, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam.

Meld je aan via deze link.