Mini symposium: waterdreigingen en oplossingen

Op maandag 27 november organiseert Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) samen met Academy of Technology and Innovation (AcTI) het mini symposium waterdreigingen en oplossingen. Het symposium wordt geleid door journalist Tracy Metz en bekend als auteur van het boek Zoet&Zout – water en de Nederlanders.

Programma

We krijgen steeds meer te maken met hevige regenval, stijging van de zeespiegel en rivieren die uit hun oevers treden. Zo richtte de extreme regenval in Houston en Berlijn deze zomer enorme schade aan. Welke veranderingen kunnen we de komende decennia in Nederland verwachten? En wat zijn mogelijke wetenschappelijke en waterbouwkundige oplossingen? Deze en meerdere vragen komen aanbod tijdens het mini symposium.

Onze programmamanager Daniel Goedbloed spreekt ook tijdens dit mini symposium. Hij gaat in op de invloede van extreme regen op de stad Amsterdam. En hoe we met ze allen de stad langzaam kunnen aanpassen om hier beter mee om te gaan. Daarbij zien we extreme regenval niet alleen als een bedreiging, maar juist ook als een kans om de stad groener, leefbaarder en aantrekkelijker te maken.  

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van KNAW.

Aanmelden

Datum: 27 november, 19:00 – 21:00 uur.
Locatie: Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

Het mini symposium is gratis te bezoeken. Wel is aanmelden noodzakelijk, dit kan via deze link.