Week van Ons Water

Van 12 tot 19 oktober is het de Week van Ons Water. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd rond het thema waterveiligheid en wateroverlast. 

De Week van Ons Water gaat over hoe we er in Nederland voor zorgen dat we veilig zijn achter onze duinen en dijken. En over hoe we wateroverlast in de straten als gevolg van hoosbuien kunnen beperken. In totaal worden er in het hele land meer dan 100 uitjes en activiteiten georganiseerd. De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven.

Nemo

In NEMO science museum is op de 2e verdieping speciale aandacht voor het thema water. Zo kunnen kinderen met een emmertje de stappen van drinkwaterzuivering doorlopen. Of wat dacht je van waterbeheerder spelen met het spel ‘Strijd tegen het water’?! Tijdens de Week van Ons Water verloot het waterschap Amstel, Gooi & Vecht gratis toegangskaartjes voor NEMO. Houd deze Facebookpagina in de gaten voor de winactie!

NEMO Week van ons Water