We Make The City: Normaal Amsterdams Klimaat

Samen met partners zet Waternet op donderdag 21 juni het thema klimaatadaptatie op de agenda. We krijgen vaker te maken met extremer weer; De schade en maatschappelijke gevolgen van ondergelopen vastgoed is groot. Ook uw vastgoed, investering of dienstverlening loopt risico. Om een zo veilige, leefomgeving te behouden die internationaal economisch concurrerend is moeten we samenwerken.

Programma Normaal Amsterdams Klimaat

09.30 – 12.30 uur ochtendprogramma over Normaal Amsterdams Klimaat (hoofdkantoor Waternet). We verkennen in het plenaire gedeelte het nieuwe normaal;
Aan bod komen:

* het nieuwe normale klimaat (de extreme weersomstandigheden) met o.a. Renze van Houten (Managing director Waternet)
* het nieuwe normaal om deze weersomstandigheden fysiek te doorstaan (klimaatbestendig ontwikkelen en transformeren van vastgoed, landbouwgrond en infrastructuur) met o.a. Cora-Yfke Sikkema (wethouder duurzaamheid gemeente Haarlem), Heleen Herbert (CEO Heijmans), Martijn van Gelderen (Manager milieu en omgevingskwaliteit bij BPD), Joost Vos (Benthem & Crouwel) en Olaf Rutten (Director Real Estate bij ABN AMRO)
* het nieuwe normaal in aanpak (werken aan een nieuw samenwerkingsklimaat) met o.a. Matthijs Bouw (One Architecture) en collega Daniël Goedbloed (Amsterdam Rainproof).
Vervolgens gaan de deelnemers uiteen in verschillende groepen rondom de opgave; nieuwbouw, bestaand vastgoed en vitaal en kwetsbaar. Terugkoppeling door Gerhard van den Top (Dijkgraaf Amstel, Gooi en Vecht).

12.30 – 13.30 uur lunch en daarna onderweg naar de excursie locaties (er wordt vervoer geregeld)

13.30 – 16.30 uur middagprogramma met keuze uit de verschillende excursie locaties

1. klimaatadaptatie en andere koppel kansen in Havenstad
2. Expeditie klimaatadaptatie ommeland en bodemdaling
3. Groene daken route
4. Bajeskwartier tour
5. Zuidas route

16.30 – 17.30 uur terugkoppeling en borrel bij de Circl op de Zuidas

We Make The City

Het programma Normaal Amsterdams Klimaat is onderdeel van het grootste stadsfestival van Europa. Van 20 t/m 24 juni vieren we het stedelijk leven en werken we in de Metropoolregio Amsterdam samen aan de belangrijke stedelijke vraagstukken. Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden? Bekijk het programma.