We Make The City: Samenwerken in de buurt

Eigenlijk is het van alle tijden: bewoners werken samen om buurten leefbaarder te maken. Veel bewoners verenigen zich in een buurtcommunity, want samen ben je creatiever, kan je talenten en kennis bundelen en verzet je meer werk. Tijdens deze conferentie bespreken we het nieuwe samenwerken tussen buurtinitiatieven, overheden, bedrijven en organisaties. 

Samen veranderen

Wat is nodig voor verandering in de buurt? We bespreken de belangrijkste conclusie van de programmareeks Buurtcommunities van Pakhuis de Zwijger. Wie zijn de sleutelfiguren bij overheden, bedrijven en organisaties voor een buurtcomunity? Wat verstaan we onder bottom-up beweging, doe-democratie, burgercoöperaties, bewonersinitiatieven en burgercollectieven? Hebben we dezelfde dillema’s en businessmodellen op andere thema’s? We leren samen om er beter van te worden. Het eerste uur zijn er drie dubbelinterviews over samenwerken van buurtinitiatieven met overheden, fondsen en bedrijven. 

Thematafel: Rainproof groen in de buurt

Er zijn vele thema’s waar buurtcommunities aan werken.  Onze collega Esther Verheijen host de thematafel ‘Tuin in de buurt’. Ze vertelt over de buurtcommunities die een gezamenlijke binnentuin hebben, het regenwater opvangen en gebruiken voor het besproeien van hun tuin. Kom met al je vragen over watervriendelijk tuinieren en insiprerende projecten naar deze tafel! 

De andere thematafels: Zorg in de buurt, Duurzaamheid/energie, Inclusiviteit, Community Art in transitie, Buurtinitiatieven als sociale ondernemingen en Maatschappelijke waarde in de MAEX.

Wanneer? Waar?

Datum: Donderdag 21 juni 2018,10:00 – 12:30
Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam.
Meer informatie en aanmelden: We Make The City – Veranderend Samenwerken in de buurt

We Make The City

Het grootste stadsfestival van Europa. Van 20 t/m 24 juni vieren we het stedelijk leven en werken we in de Metropoolregio Amsterdam samen aan de belangrijke stedelijke vraagstukken. Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden?