Wereld Waterdag

Wereld Waterdag is een internationale dag in het teken van water. Op deze dag worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd.

Programma

Ieder jaar heeft de Wereld Waterdag een ander thema om een aspect van de waterproblematiek te belichten. Op dit moment is het thema voor 2018 nog niet bekend. Houd de website van Wereld Waterdag in de gaten voor meer informatie en het programma.

Actie Amsterdam: Tegel eruit, waterpasserende tegel erin

In samenwerking met Gewildgroei hebben Natuur&Milieuteam Zuid en het Groen Gemaal in het Sarphatipark een aantal tegels van Gewildgroei ingekocht voor een voordelige prijs, maar €5 euro! In deze tegels zit een gat waarin een plantje kan groeien. Daarnaast kan het water goed weglopen naar de ondergrond. Op Wereld Waterdag gaat het actieteam op het Groen Gemaal in het Sarphatipark om 16 uur een aantal waterpasserende tegels plaatsen. Kom kijken! 

Gebruik maken van de actie? Kijk dan snel op de actiepagina waterpasserende tegel om te kijken hoe je de tegel kan bestellen.

Oorsprong

In 1993 hebben de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag voor het creëren van bewustwording over de nationale en mondiale waterproblematiek. De VN omschrijft Wereld Waterdag als volgt. “A day to celebrate, a day to change, a day to prepare”. Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij het brede publiek en sectorpartijen over de nationale en mondiale waterproblematiek door activiteiten te organiseren die passen binnen de nationale context.