Wereld Waterdag 2019

Wereld Waterdag is een internationale dag in het teken van water. Op deze dag worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd.

Programma

Jaarlijks is er op 22 maart aandacht voor water om een aspect van de wereldwaterproblematiek te belichten. Dit jaar heeft de dag als thema: Niemand achter laten. De wereld verandert en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, ook voor waterbeheer. Klimaatverandering, bevolkingsgroei en economische ontwikkelingen vragen om duurzame oplossingen om de wereld toekomstbestendig te maken.

Wat kunnen wij doen?

Het regent vaker harder! Dus wat voor tuin je ook hebt, één ding hebben ze gemeen: er kan een flinke bui op vallen. Tuinen zijn bij uitstek de plek om deze regen op te vangen. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin? Lees hier meer. 

Oorsprong

In 1993 hebben de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag voor het creëren van bewustwording over de nationale en mondiale waterproblematiek. De VN omschrijft Wereld Waterdag als volgt. “A day to celebrate, a day to change, a day to prepare”. Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij het brede publiek en sectorpartijen over de nationale en mondiale waterproblematiek door activiteiten te organiseren die passen binnen de nationale context.