Workshop: geveltuin

Kom donderdag 18 april naar de workshop, georganiseerd door Natuur&Milieu Team Zuid, en leer alles over de geveltuin. Heb je sinds kort een geveltuin of overweeg je om er een aan te vragen? Heb je behoefte aan tips en trucs over het tuinieren in een geveltuin? Welke planten zijn geschikt? Hoe diep moet de geveltuin zijn? Wat zijn de regels omtrent een geveltuin?

Geveltuin

Door een rij tegels te verwijderen langs de gevel aan de straatkant en een tuintje aan te leggen, kan het van de gevel afstromende regenwater in de grond zakken. Een ander voordeel, van een geveltuin, is dat je planten in de volle grond minder vaak water hoeft te geven, dan planten in een pot.

Hovenier Toos Tuin

Hovenier Toos Tuin verteld op 18 april van 19:30 tot 21:30 uur hoe je de grond van een geveltuin kan voorbereiden. Waar je rekening mee moet houden als je een plant kiest. En hoe je de geveltuin goed onderhoudt tijdens de verschillende seizoenen.

Wat? Waar?

De exacte locatie van deze gevelworkshop wordt nog bekendgemaakt op de website van NMTZuid. Deelname kost 10,- euro (of 5,- euro met NMT-pas). Wil je meer weten over deze workshop op donderdag 18 april? Of heb je nog vragen? Mail dan naar saskia@NMTZuid.nl.