Workshop: Regentuin-demodag

Wil je graag weten welke maatregelen je zelf kunt nemen om je tuin en buurt regen- en hittebestendig te maken? Kom dan op donderdag 12 september naar Huis van de Wijk Lydia.

Tussen 16:00- 18:00 uur kun je zien hoe je een regenton aansluit, hoe simpel het aanleggen van een groen dak kan zijn, en hoe je zelf je grondwater kunt peilen. Met (foto’s van) een infraroodcamera wordt inzichtelijk gemaakt hoe muurbegroeiing een spectaculair effect heeft op het weren van zonnewarmte. Er zijn verschillende mensen aanwezig waaraan je vragen kunt stellen over jouw eigen tuin, regenpijp of plat dak. Ook is informatie aanwezig over subsidiemogelijkheden voor de vergroening van je tuin of buurt.

Gezien de grote belangstelling bij de eerste regentuin-demoavond van 11 juli wordt deze workshop nogmaals gegeven op donderdag 12 september. Dus was jij 11 juli verhinderd? Kom dan donderdag 12 september en stel je vragen tijdens deze regentuin-demodag.

De regentuin is een initiatief van buurtbewoners van de Johannes Vermeerbuurt en Duivelseiland, in samenwerking met GroeneBuurten.

Locatie en tijd

Van 16:00 – 18:00 op de binnenplaats van Huis van de Wijk Lydia, op het Roelof Hartplein 2a.