Workshop: Waterdemo-avond met diverse rainproof maatregelen

Kom op donderdag 11 juli naar de waterdemo-avond met diverse rainproof maatregelen voor tuin en/of balkon. Ook kun je een workshop bijwonen over hoe je zelf een grondwaterpeilbuis kunt slaan. 

Rainproof maatregelen

Buurtbewoners van de Johannes Vermeerbuurt en Duivelseiland zijn samen met het Stadsdeel al geruime tijd actief bezig om hun buurten en tuinen rainproof te maken. Dat wil zeggen: regenbestendig in te richten. Ideeën en oplossingen genoeg. Maar er was ook behoefte aan praktische oplossingen. Oplossingen die je (betrekkelijk) makkelijk zelf kunt uitvoeren. Die meehelpen om − samen met de maatregelen die de overheid neemt − te komen tot een klimaatbestendige buurt. 
Er is een demonstratie van deze voorbeelden op 11 juli van 18.30 – 21.00 uur, op de binnenplaats van het Huis van de Wijk Lydia (Roelof Hartplein 2a). Samen met Groene Buurten wordt deze binnenplaats ingericht tot een permanent toegankelijke regentuin voor onze buurt.

De maatregelen:

  • Regenton aansluiten
  • Regenpijp omtoveren tot regenwaterdouche
  • Groen (sedum) dak
  • Demonstratie peilbuis aanleggen

Daarnaast zijn er tal van voordelen te verkrijgen deze middag. Wij informeren je graag over alle regenbestendige maatregelen. Ook kun je met korting van maar liefst 20 %, een regenton bestellen. Wil je meer weten over het voorkomen van hittestress, dan ben je hier ook aan het goede adres.
Kortom er is van alles om te bekijken, u te verwonderen en er vragen over te stellen. Op deze avond is iedereen welkom.
Zie voor meer info: www.groenebuurten.nl.