Climate Adaptation Summit 2021

Op 25 en 26 januari 2021 vindt in Nederland een internationale klimaattop plaats, de Climate Adaptation Summit 2021 (CAS 2021). Het doel van CAS2021 is te zorgen dat onze wereld de gevolgen van klimaatverandering beter kan doorstaan. Veel Amsterdammers zullen de hitte in de stad tijdens de zomer 2020 niet snel vergeten. De heetste nacht, het warmste jaar ooit, de droogste maand, de meeste neerslag in 1 dag, allemaal weerrecords uit 2020. Wat gaat 2021 ons brengen? Wordt het ook een jaar van extremen? Die kans is groot. We krijgen steeds meer te maken met klimaatverandering en spelen hier goed op in. Doen we niets, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het leven, wonen en werken in Amsterdam. Daarom verandert Amsterdam mee met het veranderende klimaat. Jij ook?

Zelf aan de slag? Laat je inspireren tijdens de week van CAS

Iedereen kan bijdragen aan een klimaatbestendiger Amsterdam. Het hoeft niet moeilijk te zijn en ook niet duur. Haal tegels uit de tuin en zet er planten in of gras. Vang regenwater op en gebruik dit om de planten van water te voorzien in een droge periode. Er worden in aanloop naar de CAS inspirerende activiteiten, evenementen en initiatieven rondom het thema klimaatadaptatie georganiseerd. In heel Nederland vinden van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 verschillende activiteiten plaats rondom klimaatadaptatie. Ook in Rotterdam en Amsterdam zijn verschillende activiteiten. Er vinden lezingen plaats en online festivals. DIY video's laten zien hoe makkelijk het is om een regenton aan te sluiten. Bekijk onderstaand de selectie van wat er allemaal te zien is in onze stad én daarbuiten.

Creëer zichtbaarheid voor jouw bijdrage én onderstreep de urgentie!

In de week van én tijdens CAS worden activiteiten organiseert, kennis en expertise gedeeld. Je krijgt inkijkje in de wereldwijde innovaties en goede voorbeelden op het gebied van klimaatbestendigheid. CAS2021 biedt ook kansen om jouw klimaatadaptatieproject in de etalage te zetten via sociale media. Wil jij ook een bijdrage leveren aan de bewustwording of handvatten bieden om mee aan de slag te gaan? Deel jouw DIY video of online presentatie met de hashtags #VeranderMee en #AdaptationSummit worden. Geef jouw innovatie de aandacht die het verdient. Onderstreep de urgentie voor klimaatadaptatie op sociale media én laat zien wat er al in Nederland gebeurd.

Amsterdams netwerk klimaatadaptatie

Een klimaatbestendig Amsterdam is belangrijk, dit kan alleen met meer samenwerking en actie op dit gebied. Daarom werken Gemeente Amsterdam en Amsterdam Rainproof hierin samen. Sluit je aan! Iedereen is gebaad bij een koel hoofd en droge voeten, kortom een klimaatbestendig Amsterdam.

Op 26 januari presenteren studenten van de minor De Klimaatbestendige Stad van de Hogeschool van Amsterdam hun onderzoeken gericht op een klimaatbestendige stad.

Hoe sluit je nou eigenlijk een regenton aan? Bekijk deze stap-voor-stap uitleg en je kan direct zelf aan de slag! Een regenton aansluiten was nog nooit zo makkelijk.

Een regenpijp voert het regenwater af naar het riool, maar dat is zonde. Je kan er een regenton op aansluiten om zodoende regenwater op te vangen en te gebruiken tijdens de drogere periodes. En nog veel meer!

Na het succesvolle Dus Wat Gaan Wij Doen Festival dat afgelopen oktober online in Rotterdam plaatsvond, viert Groningen op zaterdagmiddag 23 januari de noordelijke editie van dit evenement.