Primaire tabs

De Koppeling

Door

Tinus Snoek

Gepubliceerd op

27 mei 2015

In Amsterdam zuidoost ligt tussen het AMC en de A2 de gesloten jeugdinrichting  De Koppeling. Bij de uitbreiding in 2010 is hier een groen dak aangelegd gecombineerd met een infiltratievoorziening. Door deze combinatie vindt er geen afvoer van regenwater naar het riool plaats. Het grootste gedeelte van het regenwater wordt op het groene dak opgevangen en vertraagd.

 

Bij veel regen wordt het overschot aan regenwater via een buizenstelsel afgevoerd naar twee infiltratiekratten in de ondergrond. De opgespoten zandlaag onder het kavel maakt de infiltratie eenvoudig, omdat zand makkelijk infiltreert. Bovenop deze infiltratiekratten is onder andere een sportveld gerealiseerd. Een deel van de watercompensatie opgave is door de volledige verwerking van hemelwater op eigen terrein gerealiseerd.

 

Locatie: Tafelbergweg, Amsterdam

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Status

Voltooid

Dit gaat over een rainproof

GebouwGebouw

Labels

Waar: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee