Primaire tabs

Groen dak Tandwielenfabriek

Door

Naomi Reitsema

Gepubliceerd op

19 november 2018

Midden in de Nieuwmarktbuurt staat een bijzonder, industrieel gebouw dat in 1920 gebouwd is als ledikantenfabriek. Na renovatie zijn de schuine daken voorzien van een prachtig groen dak, aangelegd met Sempergreen Sedummixmatten. 

Minder rioolbelasting

Door de klimaatverandering neemt de hevigheid van regenbuien over de hele wereld significant toe. Rioleringssystemen kunnen de grote hoeveelheid regenwater niet altijd goed verwerken. Om deze grote hoeveelheid regenwater op te kunnen vangen, wordt het tijdelijk vasthouden van water ook op daken steeds belangrijker. Zeker in verstedelijkt gebied waar groen ruimte heeft moeten maken voor wegen en gebouwen. Dit groene dak absorbeert en buffert water in zowel de planten als de onderliggende substraat- en drainagelaag.

Geschiedenis

Na langdurige leegstand heeft Buro Amsterdam in 2013 het pand gekocht van een woningbouwcorporatie. In nauw overleg met Stadsdeel Centrum en buurtbewoners heeft Buro Amsterdam een renovatieplan uitgewerkt om het bijzondere pand te behouden en te transformeren tot twaalf industriële stadswoningen.

Locatie: Nieuwmarktbuurt

Status

Voltooid

Dit gaat over een rainproof

DakDak

Labels

Waar: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee