Primaire tabs

Rainproof abri in tramhaltes Amsterdam

Door

Selma Busing

Gepubliceerd op

2 januari 2020

Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad heeft er voor gezorgd dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. In de schaarse ruimte van de stad heeft de gemeente Amsterdam een creatieve oplossing gevonden; een tramhalte met waterberging, groen dak én een groene verticale wand.

Groen dak, verticale groene wand en waterberging

Bomen en planten zorgen voor een fijnere leefomgeving en een mooier straatbeeld, en het houdt onze voeten droog. In samenwerking met JCDecaux is daarom ook een pilot gestart op het Weteringcircuit en het Marnixplein met tramhaltes die uitgerust zijn met echte planten en meer. Op het Marnixplein is de abri voorzien van een groen dak; op het Weteringcircuit gaat de pilot nog een stap verder. Voorzien van een groen dak en een verticale groene wand, draagt deze abri bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, de biodiversiteit en het verminderen van wateroverlast. De Groene Abri werkt met een eigen irrigatiesysteem, wat gevuld wordt met regenwater. In de grond zit een pompkelder waarin meer dan 140 liter regenwater wordt opgevangen. Dit regenwater wordt gebruikt om de planten in de wand volledig automatisch water te geven. Hiermee is het de eerste Rainproof abri van Nederland.

Jouw mening telt

Beide abri’s zijn onderdeel van een proef van een jaar, waarin we de haltes monitoren en evalueren. Bij een positieve uitkomst komen er nog meer rainproof abri’s in de stad! Wil jij dat ook? Laat je mening achter.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Status

Voltooid

Dit gaat over een rainproof

StraatStraat

Labels

Waar: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee