Jaaroverzicht 2016

Afgelopen voorjaar vielen verspreid over het land fikse hoosbuien. Geen extreme regenval in Amsterdam en toch werden wij overspoeld met media aandacht en vragen van andere partijen over de Rainproof aanpak. Dat zijn mooie complimenten!

In Amsterdam is Rainproof steeds meer een begrip. De regenwater knelpunten neemt de gemeente mee in de prioritering voor de planning van werkzaamheden in de openbare ruimte. Rainproof is een uitgangspunt voor allerlei stedelijke ontwikkelingen, zoals het Centrum Eiland IJburg. En er zijn vele regenbestendige projecten opgeleverd, zoals het voorplein van het De Mirandabad,  de watervertragende groenstrook op de Zuidas en het polderdak B. Amsterdam.

We waren als Rainproof thema aanwezig op diverse evenementen. Op het goed bezochte Fabcity stond er een heus Rainproof Paviljoen, het eerste intieme daken festival ROEF was een waar feest en er was een demo-regentuin in de Intratuin tijdens de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’.

Dat belooft veel voor komend jaar. We gaan vol door met het verder vanzelfsprekend maken van Rainproof. Dat betekent ook dat we steeds meer vanuit de organisaties gaan werken.  We gaan ons inzetten voor het programma Klimaatbestendig van Waterschap AGV en meedenken bij een meer  landelijke rainproof aanpak. Maar de focus ligt op Amsterdam! Zeker omdat 2017 het jaar van de Amsterdammer is. Wat dat precies is ga je snel genoeg merken.

Ik kijk terug op een geweldig mooi Rainproof jaar. Samen met onze partners uit het netwerk is een hoop bereikt. Daar ben ik trots op.

Samen zijn we Rainproof! Elke druppel telt.

Daniel Goedbloed – Programma manager Amsterdam Rainproof

thema_media_overheid

Campagnes en media                                                                            De Rainproof overheid

thema_kennis_netwerk

Kennis en ontwikkeling                                                                                    Netwerk

thema_project

Projecten