Jaaroverzicht 2017

Het afgelopen jaar was een mooi jaar voor Amsterdam Rainproof. Zo mochten we de WOW-prijs in ontvangst nemen voor Beste Samenwerking! Een mooie erkenning voor onze rainproof aanpak, het harde werken van ons team en alle partners uit het netwerk. En daar zijn we best trots op.

Het draait om het vanzelfsprekend maken van Rainproof en daar zijn we afgelopen jaar vol mee door gegaan. Om dichter bij de processen te zitten die invloed hebben op het regenbestendig handelen in de openbare ruimte zijn we vanaf juni gaan werken vanuit Waternet. We hebben een mooie uitzicht van Pakhuis de Zwijger omgeruild voor uitzicht op de Amstel. Het team zelf heeft in 2017 ook een paar wisselingen gekend. Zo verlieten helaas Tjerron en Geertje het team. Tegelijkertijd is het team versterkt met Anna Goede, Esther Verheijen en Torben Tijms.

Ook op privaat terrein is er een hoop gebeurd. Zo is De Regenwacht van start gegaan: drie partners van Amsterdam Rainproof slaan de handen ineen en gaan door ‘learning-by-doing’ onderzoeken wat Amsterdammers nodig hebben om rainproof maatregelen uit te voeren.

Het Rainproof netwerk blijft groeien. Steeds meer partijen verbinden zich eraan om de stad regenbestendig te maken. Onze aanpak heeft landelijk ook veel aandacht gehad. Om onze aanpak te delen hebben we informatiemiddag gehouden voor gemeenten en waterschappen. Daarnaast ontwikkelen we een huisstijlrichtlijnen handboek, zodat andere organisaties gemakkelijk gebruik kunnen maken van onze communicatiemiddelen. En collega Lot Locher is kwartiermaker voor een onderzoek naar de ontwikkeling van een landelijk platform ‘Samen Klimaatbestendig’.

Samen met onze partners waren we op veel events te vinden. Bijvoorbeeld het dakenfestival ROEF, dat ondanks de regen een succes was, Duurzaam 020 event, natuur en milieumarkten, zelfbouwmarken en bijeenkomsten in onder andere Pakhuis de Zwijger.

Het komend jaar gaan we met al onze partners verder met het werken aan het regenbestendig maken van onze stad. Er is nog genoeg te doen en daar hebben we zin in.

Doe je mee? Samen zijn we Rainproof!

Daniel Goedbloed – Programma manager Amsterdam Rainproof

Campagnes en media

wow prijs

Netwerk en events

roef

Kennis en ontwikkeling

deltacommissaris smartroof

Projecten

project

De Rainproof overheid

Oplossingenkaart Rivierenbuurt