Campagnes en media

WOW prijs

Rainproof projecten en initiatiefnemers kwamen in 2017 vaak in de media. Daarnaast organiseerden we samen met partners diverse acties voor een regenbestendige stad. Onderstaand de belangrijkste events op een rij.

Amsterdam Rainproof winnaar WOW-prijs 2017

Amsterdam Rainproof mocht in 2017 de WOW-prijs in ontvangst nemen voor Beste Samenwerking! Van de 58 inzendingen kregen we van de jury de hoogste totaalscore. Een mooie erkenning voor onze rainproof aanpak, het harde werken van ons team en alle partners uit het netwerk. WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid.

Natuurlijk! De watervriendelijke tuin

De maanden maart en juli stonden in het teken van de campagne Natuurlijk! De watervriendelijke tuin. Samen met Tuinbranche NL waren er vele acties in tuin- en bouwcentra. Zo waren we aanwezig bij de opening van de Hornbach met doe-het-zelf workshops. En is er vanaf maart een permanente nieuwe demo-opstelling van een regenbestendige tuin bij de ingang van Intratuin Amsterdam geplaatst.

Rainproof tuinactie in Betondorp

Op 23 juni werden in één keer tien tuinen in Betondorp opgeknapt. Het doel: Betondorp waterbestendiger, leefbaarder en groener te maken. Het grootste deel van de geselecteerde tuinen waren van hulpbehoevende bewoners, die zelf niet meer in staat zijn om voor het onderhoud te zorgen. Naast de vergroening van de wijk werd hiermee ook een maatschappelijk doel nagestreefd. De actiedag was in samenwerking met YmereSociaal TuinierenStichting Present en Intratuin Amsterdam. Bekijk de sfeervideo of lees in het handboek ‘rainproof tuinactie’ hoe je zelf een samenwerkingsactie kan organiseren.

In de media

Het thema Rainproof was erg populair in 2017. Een greep uit de media: een item bij EenVandaag, een rapportage van de Regenwacht in Brandpunt en een interview over de rainproof tuin bij Groene Handen TV. Een artikel in de Telegraaf, het tijdschrift de Elsevier, het vakblad Installateurszaken en meerdere artikelen in het magazine van Centraal Beheer Achmea en een webinar voor Platform WOW. En een internationaal uitstapje met een interview met Australisch Ideanthro. Bekijk het hele overzicht via rainproof in de media.