2018: Netwerk en Events

Het netwerk van partijen die zich inzetten voor een rainproof stad groeide weer in 2018. Samen met onze partners waren we op veel events te vinden. De grootste (netwerk)events op een rij.

Rainparty

Het netwerk van Amsterdam Rainproof heeft veel bereikt de afgelopen jaren. Dus tijd om het te vieren met een heuse Rainparty! Van parade tot parapluwedstrijd en van verhalen naar beweging. Tijdens de party was ook de lancering van het allereerste Rainproof magazine, boordevol mooie verhalen en resultaten, tips over samenwerking en interviews met Rainproofers!

Download het magazine en lees hoe Rainproof is begonnen en nu een standaard is in gebiedsontwikkeling, projecten en onderhoudswerkzaamheden. Over de oplossingenkaarten, netwerkaanpak, communicatiestrategie en nog veel meer…

We Make The City – Normaal Amsterdams Klimaat

In juni was het grootste stadsfestival van Europa, We Make The City. De centrale vraag op het festival was: hoe maken we steden beter? Samen met ruim zeventig vastgoedeigenaren, financierders, projectontwikkelaars, bouwers, overheden en pionierende initiatieven maakten we op een bijeenkomst van We Make The City stappen voor een Normaal Amsterdams Klimaat. Het begin van een nieuw samenwerkingsklimaat om als Amsterdam voorbereid te zijn op de toekomstige extreme weersomstandigheden.

Rainbar op ROEF

De Rainbar is een feit! De enige echte bar waar het binnen regent. Gewapend met regenpakken en vol enthousiasme is hij in gebruik genomen tijdens Rooftop Festival ROEF in Amsterdam. Zodra de regen in de Rainbar naar beneden valt, komt het bier, gemaakt van regenwater, op tafel. Want happy shower = happy hour!

Workshop waterspuwer

Kinderen én volwassenen gingen op meerdere locaties in Amsterdam zelf aan de slag om een waterspuwer te maken. De zelfgemaakte waterspuwer kun je aan het einde van de workshop daadwerkelijk mee naar huis nemen en thuis op de afgezaagde regenpijp monteren. Zodat – in plaats van regenwater af te voeren via het rioleringsstelsel – het regenwater direct in de grond kan zakken.

Uitbreiding netwerk

In 2018 sloten weer vele partijen zich aan bij het Rainproof netwerk. Een sterk netwerk van overheidsinstellingen, groensector, buurtinitiatieven, kennisinstituten, ondernemers en vastgoedeigenaren zet zich actief in voor het regenbestendig maken van Amsterdam. Ook partner van Rainproof? Meld je aan.