Jaaroverzicht 2019

2019 was alweer het zesde jaar dat Amsterdam Rainproof actief is. Wederom een jaar waarin we actief zijn om de stad weerbaarder te maken tegen extreme buien. Typerend voor het afgelopen jaar zijn de behaalde weerrecords. Zo waren er deze zomer extreem hoge temperaturen, met als record 40,7 graden in Gilze-Rijen op 25 juli. In Amsterdam werd het met 36 graden ook behoorlijk warm. Ook hadden we te maken met een zeer natte herfst. In slechts veertien dagen, is er in Amsterdam 161 mm gevallen. Gemiddeld valt er in de hele maand oktober 100 mm in Amsterdam.

Samen met het rainproof netwerk hebben we onze eigen hoogtepunten bereikt. Daarover lees je alles in dit jaaroverzicht. Het netwerk groeit en groeit. Steeds meer organisaties, bedrijven en particulieren gaan bewust aan de slag en zetten zich in voor een regenbestendige inrichting. Dat een rainproof inrichting noodzakelijk is, is inmiddels wel duidelijk. We horen nu vaker de vraag ‘Wat kan ik doen om de stad rainproof te maken?’. De nadruk verschuift van bewustwording creëren naar meer en gerichter aanreiken van handvatten.

Niet alleen zien we in 2019 de boodschap en focus veranderen. Ook binnen het team van Rainproof hebben veranderingen plaatsgevonden. Zo is onze community manager Irene voor zichzelf begonnen, heeft onze beleidsadviseur Alex in Portugal een nieuwe uitdaging gevonden en is Anna aan een nieuwe baan begonnen. Natuurlijk missen we deze specialisten, hun ervaring en kennis, maar we hebben er ook drie nieuwe toppers voor teruggekregen. Lisette is onze nieuwe community manager. Als beleidsadviseur Rainproof bij de gemeente Amsterdam werkt nu Alice en Douwe is inmiddels alweer bijna een jaar als trainee aan de slag.

Het komend jaar gaan wij als team, uiteraard mét al onze partners, verder met het werken aan het regenbestendig maken van onze stad. Op het programma staat vooral het doen, maatregelen treffen! Dus doe mee en steek de handen uit de mouwen. Samen zijn we Rainproof!

Daniel Goedbloed – Programmamanager Amsterdam Rainproof

Campagnes en Media
 Campagnes en Media

Netwerk en Events
 Netwerk en Events

Kennis en Ontwikkeling
 Kennis en Ontwikkeling

Projecten
 Projecten

De Rainproof Overheid
 Overheid