2019: Campagnes en media

Rainbar

De Rainbar is de enige bar waar het binnen regent. Licht, geluid en zelfs rookeffecten zijn in 2019 toegevoegd om de bezoekers nog meer mee te nemen in de ervaring van een donkere, regenachtige dag. De bar is dit jaar weer ingezet tijdens speciale evenementen, zoals het dakenfestiva ROEF, We Make The City en op de museumnacht bij NEMO. Dankzij de fotoactivatie hebben veel bezoekers zich (al dan niet in nat pak) laten vereeuwigen.

Film Regen van Chris Teerink

Geinspireerd door de film regen van Joris Ivens en Mannus Franken uit 1929, heeft filmmaker Chris Teerink een hedendaagse versie gemaakt. Uitkijkend naar een regenbui is hij gewapend met camera op pad gegaan. Ontdek de stad Amsterdam in de regen en de schoonheid ervan. De film is van 18 januari tot en met 1 maart 2020 te zien in Het Scheepvaartmuseum in een speciale tentoonstelling van Amsterdam Rainproof!

Hornbach Nederland

Dat het tegenwoordig vaker kort en hevig regent, daar zijn steeds meer mensen zich van bewust. Dat merken ook de grote tuincentra. De vraag van particulieren naar producten die bijdragen aan de opvang en het bufferen van regen wordt groter en groter. Speciaal hiervoor heeft Hornbach afgelopen jaar een informatiepagina opgezet. Lees meer op Hornbach.nl over hoe je regenwater kunt opvangen en gebruiken!

Jouw rainproof.nl

Wat heb je aan kennis als je het niet deelt? Sinds 2014 heeft de samenwerking met ons netwerk tot meer dan 100 mooie projecten in de stad geleid. Hierbij hebben wij veel kennis opgedaan en gebundeld in een krachtig online platform. Omdat er veel vraag is naar deze kennis, stellen we dit ook beschikbaar voor andere gemeenten of waterschappen. Begin dit jaar was hier dan ook uitgebreid aandacht voor in de special Water van Het Financieele Dagblad. Jouw gemeente ook Rainproof? Neem contact met ons op!