Jaaroverzicht 2020

De heetste nacht, het warmste jaar ooit, de droogste maand, de meeste neerslag in 1 dag, allemaal weerrecords uit 2020. Het was ook het jaar waarin een virus ons dagelijkse leven flink in de war schopte. Gelukkig bracht dit ook kansen en nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Tijd voor actie. Samen met onze partners hebben we veel bereikt. Wij kijken met een tevreden gevoel terug naar de online editie van het Rainproof Draait Door netwerkevent. 2020 is ook een jaar waarin wij als Amsterdammers massaal tegels hebben verruild voor groen. Maar er ligt nog een grote opgave voor de stad. Een waarin we met én van elkaar moeten leren en vooral ook één waarvoor we samen moeten optrekken voor opschaling. Waarin ondernemers, Amsterdammers en andere partijen gezamenlijke trajecten starten en we meer en meer gaan uitbreiden. Daar zijn we dit jaar al mee begonnen. Samen met woningbouwcorporaties en andere partijen hebben wij meerdere acties opgezet.

Op andere fronten zijn we ook aan het uitbreiden. Zo heeft Amersfoort nu ook een eigen rainproof platform. Samen met Amstelveen en Maassluis werken we verder aan een inrichting van steden die wateroverlast voorkomen én hittestress tegen gaan! 

Ik ben trots op de weerbaarheid en flexibiliteit die we afgelopen jaar hebben gezien én alle mooie resultaten die dit heeft opgeleverd. Dit zetten we graag in 2021 voort. Doe je mee? Samen zijn we Rainproof! Elke druppel telt.

Daniel Goedbloed
Programmamanager Amsterdam Rainproof

Campagnes en Media
2020: Campagne en media

Netwerk en Events
2020: Netwerk en events

Kennis en Ontwikkeling
2020: Kennis en ontwikkeling

Projecten
2020: Projecten

De Rainproof Overheid
2020: Overheid