Jaaroverzichten

Terugkijkend kunnen we wel stellen dat 2021 weer een jaar met extreem weer was. Alle schade en overlast door de hoosbuien in Limburg en Noord-Holland staat iedereen nog scherp op het netvlies.

De heetste nacht, het warmste jaar ooit, de droogste maand, de meeste neerslag in 1 dag, allemaal weerrecords uit 2020.

2019 was alweer het zesde jaar dat Amsterdam Rainproof actief is. Wederom een jaar waarin we actief zijn om de stad weerbaarder te maken tegen extreme buien.

Het jaar 2018 is een jaar van extremen. Typerend zijn de flinke stormen in het begin van dit jaar, een aantal  hoosbuien en bovenal natuurlijk de extreem warme en droge zomer.

Het afgelopen jaar was een mooi jaar voor Amsterdam Rainproof. Zo mochten de WOW-prijs in ontvangst nemen voor Beste Samenwerking! Een mooie erkenning voor onze rainproof aanpak, het harde werken van ons team en alle partners uit het netwerk. En daar zijn we best trots op.
Afgelopen voorjaar vielen verspreid over het land fikse hoosbuien. Geen extreme regenval in Amsterdam en toch werden wij overspoeld met media aandacht en vragen van andere partijen over de Rainproof aanpak. Dat zijn mooie complimenten!
We zijn nu 2 jaar bezig met Amsterdam Rainproof: de uitdaging is om met een netwerk/platform aanpak de stad regenbestendig te maken. Het afgelopen jaar is er een hoop bereikt maar er is ook nog een hoop te doen.
In 2014 zijn we aan de slag gegaan met de uitrol van het programma Amsterdam Rainproof. We zijn trots op ons toenemende netwerk aan partners en inwoners die de handen ineen slaan. Samen zijn we Rainproof, want elke druppel telt!