Jouw rainproof.nl

Sinds de start van Rainproof in 2014 heeft de samenwerking met ons netwerk tot meer dan 100 mooie projecten in de stad geleid. Daarbij is veel kennis opgedaan en online gebundeld in een krachtig platform. De website biedt een enorme hoeveelheid aan informatie: projecten, een toolbox met 56 regenbestendige maatregelen, tips, nieuws en agenda items. Er is veel vraag naar deze kennis, daarom stellen we dit ook beschikbaar voor andere gemeenten of waterschappen.

Jouw eigen Rainproof site

De website is zo gebouwd dat we deze op een laagdrempelige manier aan andere organisaties kunnen aanbieden. De menu’s op de website zijn aan te passen naar eigen wens. De algemene content kan overgenomen worden en de locatie specifieke content (zoals projecten, nieuws, agenda) zijn zelf toe te voegen. Dankzij een zogenaamde ‘content hub’ kunnen we interessante content van alle organisaties met een Rainproof website uitwisselen. Amstelveen ging je al voor en heeft gekozen voor een Rainproof website. Hiermee bieden zij hun inwoners en ambtenaren een grote hoeveelheid informatie aan. Met deze site creëren ze bewustwording en stimuleren zij bewoners om tot actie over te gaan.

“De gemeente is aan zet als het gaat om de aanpassingen in de openbare ruimte en de aanleg van een gescheiden riool. Maar om Amstelveen klimaatbestendig te maken, hebben we onze inwoners en bedrijven ook nodig”, aldus wethouder Duurzaamheid Floor Gordon.

In vijf stappen een Rainproof site

Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar info@rainproof.nl. We horen graag waar jouw voorkeur naar uit gaat en wat je wensen zijn. Mail je naam, organisatie, telefoonnummer en eventuele vragen naar info@rainproof.nl onder vermelding van het platform en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Samen Rainproof stappenplan