Gratis dakadvies!

Ontvang een gratis dakadvies!

Wil jij ook een groen dak voor jouw VvE of woningcorporatie en woon je in Amsterdam? En is jouw dak (bijna) aan vervanging toe? Dan is dít het moment om meteen te kiezen voor een groen of blauw-groen dak. Er is meer mogelijk dan je denkt!

7 gratis dakadviezen

Samen met onze partner Rooftop Revolution gaan we aan de slag met het vergroenen van de daken in Amsterdam. Er zijn zeven gratis dakadviezen te vergeven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het proces

Tijdens een dakadvies komt Rooftop Revolution langs om het dak te bekijken. Er worden foto’s gemaakt, informatie verzameld, wensen opgeschreven en je vragen worden direct beantwoord als dat kan. Binnen vier weken ontvang je digitaal het advies en kun je zelf aan de slag, of er wordt samen de volgende stap gezet naar een groen dak. Een constructieberekening van het dak valt niet onder het dakadvies. Heb je als VvE of andere partij vooraf extra informatie nodig? Rooftop Revolution kan een presentatie geven over de voordelen van een groen dak indien gewenst.

De ‘spelregels’

  • Het dak moet zich bevinden in Amsterdam of Weesp (Noord en Zuidoost hebben voorrang vanwege de wijkaanpak waar we daar aan werken)
  • Het dak moet minimaal 75m2 zijn (bijvoorbeeld van een VvE, woningcorporatie of vastgoedeigenaar)
  • Je bent zelf eigenaar van het dak of de eigenaar moet toestemming hebben gegeven voor een aanpassing van het dak
  • Rooftop Revolution geeft advies over één dakvlak. Aanvullende dakvlakken zijn voor eigen rekening

Voorbeeld

Lees hier over VvE Bleuland die op hun 750m2 dak meer dan duizenden planten en 7 bomen lieten aanleggen. Of bekijk het dak in een aflevering van BinnensteBuiten.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan vanaf 25 september t/m 31 december via dit formulier.

Wat zijn groene daken?

Groene en blauw-groene daken zijn innovatieve en duurzame oplossingen om steden groener en weerbaarder te maken. Een groen dak is bedekt met planten en helpt de biodiversiteit te vergroten, vermindert hittestress en zorgt voor betere wateropvang. Blauw-groene daken gaan een stap verder door waterberging en -hergebruik te integreren, waardoor ze helpen bij het voorkomen van overstromingen en het bevorderen van duurzaam waterbeheer. Door het gebruik van groene en blauw-groene daken kunnen we onze leefomgeving vergroenen, de kwaliteit van lucht en water verbeteren en een positieve impact hebben op het milieu.