Primaire tabs

De Gezonde Stad

Door

Jaap de Jong

Gepubliceerd op

27 juli 2015

 

 

 

"Een gezonde stad is een stad die klaar is voor de toekomst."

De Gezonde Stad maakt Amsterdam gezond. De Stichting initieert en ontwikkelt innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzame en leefbare stad. De Stichting brengt haar bedrijfspartners, netwerk van bewonersgroepen, en overheden samen in projecten zodat er een duurzame verandering plaatsvindt. De projecten richten zich op het vergroenen van de stad, waardoor de stad leefbaarder, mooier en klimaatbestendiger wordt. Het Rainproof netwerk maakt het mogelijk om nog meer belanghebbende en professionele partijen bij elkaar te brengen in onze projecten om de stad klimaatbestendig te maken.

Project Park om de Hoek
Postzegelparken zijn kleine, recreatieve openbare ruimten met een uitgesproken identiteit. Het worden ook wel de huis- en hobbykamers van de buurt genoemd. De druk op de openbare ruimte wordt steeds groter. Het is daarom belangrijk dat er op loopafstand een mooie plek te vinden is. Door deze versteende hoekjes om te toveren in groene oases, ontstaat een betere waterretentie en wordt ook deze plek rainproof.

Project Rooftop Revolution
Met Rooftop Revolution willen wij de platte daken in binnentuinen vergroenen samen met de bewoners via een crowdfunding platform, intensieve begeleiding en een co-financieringssysteem. Hierdoor stijgt de waterretentie van het dak en worden deze binnentuinen rainproof. Recent project: Polderdak Jan Bommerhuis

De Gezonde Stad is een partner van Amsterdam Rainproof en heeft de intentieverklaring ondertekend op 9 oktober 2014 tijdens het Festival Ruimtelijke Adaptatie in Utrecht. 

Praat mee