Wellantcollege

Wellantcollege

 

"Wellantcollege heeft de ambitie om uit te blinken in modern groen onderwijs in de urbane omgeving" 

Wellantcollege is de grootste groene onderwijsorganisatie voor vmbo en mbo onderwijs in Europa. Met onder andere vestigingen in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht heeft het Wellantcollege 3.500 mbo en 9.000 vmbo leerlingen per jaar.

Wellantcollege heeft de ambitie om uit te blinken in modern groen onderwijs in de urbane omgeving en is daarbij onder andere actief in haar portfolio met opleidingen rondom water. Voor de realisatie van haar ambitie wil Wellantcollege actief participeren in netwerken en projecten. Het project Rainproof past hier geweldig in.

Een van de belangrijke ambities van Wellantcollege betreft de pijler duurzaamheid. Duurzaam onderwijs maar ook duurzame bedrijfsvoering. Als groene kennisorganisatie richt zij zich op de ontwikkeling van leerlingen en deelnemers. Aspecten uit rainproof willen we graag waar mogelijk deel uit laten maken van ons onderwijs curriculum, tijdens stages en projecten om aan onze leerlingen en deelnemers mee te geven in hun ontwikkelingen.

Projecten

Wellantcollege participeert in meerdere projecten rondom water en duurzaamheid. Graag delen wij opgedane kennis rondom deze trajecten in dit netwerk.  Tevens geldt dit voor kennis en ervaring vanuit onze opleidingen rondom watermanagement.