Nieuws

We Make The City is het grootste stadsfestival van Europa. Van 20 t/m 24 juni vieren we met jong en oud het stedelijk leven en werken we in de Metropoolregio Amsterdam samen aan de belangrijke stedelijke vraagstukken. Hoe maken we steden beter? In het weekend van 23 en 24 juni is de stad een laboratorium met urban talks, workshops, stadsexpedities en exposities. Vele locaties en partners van Rainproof doen mee en zetten de deuren open.
Amsterdam Rainproof bestaat alweer meer dan vier jaar. Met elkaar hebben we veel bereikt. Dus was het tijd om het netwerk bij elkaar te brengen, te horen waar anderen mee bezig zijn en vooral om dit te vieren. Van parade tot parapluwedstrijd en van verhalen naar beweging.
Bewoners die te maken hebben met wateroverlast, kijken voor de oplossing naar de overheid, aldus volgens het vandaag verschenen artikel op NOS. Om wateroverlast en schade te voorkomen is echter iedereen nodig.
Om inzicht te krijgen in hoeverre Amsterdam kwetsbaar is bij een hoosbui, is een stresstest uitgevoerd. Zo zien we beter waar de knelpunten zijn, welke aanpassingen er nodig zijn en hoe we ons daar op kunnen voorbereiden. Bekijk de regenwaterknelpuntenkaart.
In april pakten we samen met 31 vrijwilligers in één keer tien voortuinen aan in Amsterdam Noord. Het doel: een rainproof en groene straat. Bekijk de video.
Op donderdagavond 12 april vond de 5e editie van de Pitch-Avond Sociale Helden West plaats. Onze partners Buro Regen&Water en De Tuin van Jan hebben beide subsidie ontvangen voor hun businessplan en pitch!

Het KNMI heeft onderzoek gedaan naar klimaatverandering in de metropoolregio Amsterdam. Hieruit blijkt dat klimaatverandering nu al effect heeft op Amsterdam.

Doe jij mee met de actie 'Tegels eruit, groen erin!'? Stadsdeel West roept bewoners en bedrijven op om tegels uit hun tuinen te halen en gezonde grond en planten terug te plaatsen.
Ben jij benieuwd hoe hoog het water staat na een hoosbui in jouw buurt? De nieuwe gratis app ‘Water op straat’ voor zowel bewoners als bedrijven laat het zien .
Je wil niet dat je tuin te nat is, maar ook niet te droog. Verzamel de tips en tricks voor jouw tuin in Amsterdamse tuin- en bouwcentra in april tijdens de actiemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’.
Groen in Amsterdam is niet alleen mooi en leuk; het is nu ook bewezen noodzakelijk! Lees snel verder.
Het nieuwe online platform Amstelveen Rainproof inspireert en activeert bewoners, bedrijven en kennisinstellingen in Amstelveen om zich in te zetten voor een regenbestendige stad.