Nieuws

De regentonnen actie van Groene Buurten samen met Natuur & Milieuteam Zuid van dit voorjaar heeft al heel wat drinkwater bespaard.

Afgelopen vrijdag is de eerste KlimaatKubus van Nederland in Stadsdeel Nieuw-West geopend door Nederlands bekendste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en Erik Bobeldijk, lid van het dagelijk

Op het Osdorpplein in Amsterdam bouwt Van der Tol momenteel een zogenoemde KlimaatKubus met veel groen en wateropvangmogelijkheden.
Een Red Dot Design prijs gewonnen door een tegel? Jazeker! De prachtige waterdoorlatende tegel van netwerkpartner Fien Dekker heeft dankzij design en functie deze welverdiende prijs in de wacht gesleept.
De interactieve kaartensite van de gemeente Amsterdam heeft er een nieuwe kaart bij! Samen met de Gemeente Amsterdam is de Rainproof-knelpuntenkaart ontwikkeld.
Vanavond, tijdens ‘A city as a national park’ in Pakhuis de Zwijger, wordt de allereerste groene en blauwe kaart van de stad gelanceerd. Wil jij deze kaart winnen?
Wij hebben in Amsterdam net als Water Sensitive in Rotterdam afgelopen jaren platforms opgezet voor stedelijke klimaatadaptatie. Er zijn tal van maatregelen gerealiseerd samen met bewoners, woningbouwcorporaties en bedrijven om de stad klimaatbestendiger te maken.
De vaak sterk versteende inrichting van onze leefomgeving zorgt voor problemen als hittestress en wateroverlast. Maar er is gelukkig al een groot aanbod aan initiatieven die zich richten op het groen en klimaatbestendig inrichten van private tuinen.
Op basis van metingen van grondwaterstanden lijken bomen met het opzuigen en verdampen van grondwater een belangrijke rol te spelen. Echter, over de hoeveelheid water die bomen in stedelijk gebied transpireren is nog maar weinig bekend. Dit was aanleiding voor onderzoek.
De eerste helft van juni was een zeer natte periode. Met ongeveer 78 mm gemiddeld over het land hebben we de natste eerste junihelft sinds 20 jaar gehad, aldus weerplaza.nl. Ook in Amsterdam hebben we te maken gehad met flinke stormen en buien, met overlast tot gevolg.

Het KNMI verwacht hevige regen in delen van Amsterdam voor komende nacht. Ben je wakker en zie je water op straat staan? Of een verstopte put of een putdeksel die omhoog komt?

In Betondorp is een fantastisch initiatief gestart! Een regentonnen actie. Ook de woningbouwcorporaties helpen graag mee Betondorp regenbestendig te maken en dragen bij aan deze actie.