Nieuws

Het is kurkdroog in Nederland. En de komende weken blijft dat hoogstwaarschijnlijk zo. Op andere momenten hebben we weer last van extreme wateroverlast. Dé tip: een regenton, handig voor droge én natte tijden. Wist je dat je hiervoor zelf subsidie kan krijgen?

Van april tot oktober komt de gemeentelijke tegelservice maandelijks in elk stadsdeel langs om tuintegels op te halen.

Voor bewoners in de Rivierenbuurt is het nu mogelijk gratis een coach in te schakelen voor advies op maat over hun tuin. Hoe kun je een tuin inrichten en rekening houden met het extreme weer? Hoe maak je jouw tuin naast prettiger en leefbaarder, ook toekomstbestendig? Vraag het een Rainproof Coach.

In de week van de groene tuin helpen wij je graag aan informatie hoe jij een groenere tuin kan creëren. Wil jij ook tegels in je tuin vervangen door groen?

28 grote foto’s bij de Johan Cruijff Arena op het Hoekenrode Plein laten zien hoe hoog het water komt als de dijken breken.

We hebben vaker te maken met extremer weer. Het is goed dat wij met zijn alleen hier bewust van worden.

In Tuincentrum Osdorp is samen met de gemeente Amsterdam en waterschap Amstel, Gooi en Vecht een klimaatplein geopend.

Het NK Tegelwippen 2022 is gestart! Vanaf 21 maart t/m 31 oktober 2022 kunnen alle gemeenten in Nederland meestrijden om ‘de Gouden Tegel’.

Nog even en het NK Tegelwippen gaat weer van start. Doe je mee? Amsterdam gaat weer tegels wippen. Van 21 maart t/m 31 oktober barst de strijd los rondom het NK Tegelwippen.

De eerste opleiding om Rainproof Coach te worden is een feit. Samen met Natuur & Milieuteam Zuid worden Rainproof coaches opgeleid.

De ontwikkelingen rondom het infiltreren van hemelwater en ondergrondse waterberging volgen en elkaar snel op. Dat is maar goed ook.

Dat het klimaat verandert, weten we inmiddels wel. De vraag die wij steeds vaker horen is: Hoe zorgen we ervoor dat Amsterdam een fijne, leefbare stad blijft? Nu en in de nabije toekomst?