Nieuws

Op woensdag 13 juli 2022 vond de allereerste fietsexcursie over waterveiligheid ‘Fietsen of verzuipen’ plaats! Deze fietstocht was georganiseerd voor ambtenaren die bezig zijn met gebiedsontwikkeling, zoals medewerkers bij Waternet en medewerkers, projectleiders en projectmanagers bij gemeente Amsterdam. De route bracht de deelnemers langs verschillende locaties die met waterveiligheid in Amsterdam te maken hebben.
Op vrijdag 13 mei 2022 was het zo ver: tijdens de tuinactie in Tuttifruttidorp hebben o.a. woningcorporatie Eigen Haard, Stichting Present en Amsterdam Rainproof samen met 40 vrijwilligers en bewoners de wijk groener en leefbaarder gemaakt!
De invloed van Rainproof reikt tot ver buiten onze landsgrenzen! Het Urban Land Institute (ULI) New York heeft (geïnspireerd door Amsterdamse initiatieven als blauwgroene daken, het NK Tegelwippen en natuurlijk de Rainproof oplossingenkaarten en maatregelen) een rapport gemaakt over multifunctionele oplossingen om New Yorkse huizen en campussen bestand tegen extreme regenbuien te maken.
Afgelopen weekend stond er in het NRC een groot artikel over onze Rainproof Coaches. Het NRC ging samen met Rainproof Coach Tim op pad. In de tuin van een bewoonster uit de Rivierenbuurt gaf hij gratis advies op maat, over het klimaatadaptief maken van haar tuin.
Het is kurkdroog in Nederland. En de komende weken blijft dat hoogstwaarschijnlijk zo. Op andere momenten hebben we weer last van extreme wateroverlast. Dé tip: een regenton, handig voor droge én natte tijden. Wist je dat je hiervoor zelf subsidie kan krijgen?

Van april tot oktober komt de gemeentelijke tegelservice maandelijks in elk stadsdeel langs om tuintegels op te halen.

Voor bewoners in de Rivierenbuurt is het nu mogelijk gratis een coach in te schakelen voor advies op maat over hun tuin. Hoe kun je een tuin inrichten en rekening houden met het extreme weer? Hoe maak je jouw tuin naast prettiger en leefbaarder, ook toekomstbestendig? Vraag het een Rainproof Coach.

In de week van de groene tuin helpen wij je graag aan informatie hoe jij een groenere tuin kan creëren. Wil jij ook tegels in je tuin vervangen door groen?

28 grote foto’s bij de Johan Cruijff Arena op het Hoekenrode Plein laten zien hoe hoog het water komt als de dijken breken.

We hebben vaker te maken met extremer weer. Het is goed dat wij met zijn alleen hier bewust van worden.

In Tuincentrum Osdorp is samen met de gemeente Amsterdam en waterschap Amstel, Gooi en Vecht een klimaatplein geopend.

Het NK Tegelwippen 2022 is gestart! Vanaf 21 maart t/m 31 oktober 2022 kunnen alle gemeenten in Nederland meestrijden om ‘de Gouden Tegel’.