Nieuws

Vanaf vandaag zijn er twee ‘groene haltes’ te vinden in de stad. De pilot met de groene haltes start op het Weteringcircuit en het Marnixplein met twee abri’s die voorzien zijn van planten en één halte zelfs met waterberging.
Het regent vaker harder. Hoe gaan we om met deze en andere toenemende weersextremen? Inmiddels hebben alle gemeentes stresstesten uitgevoerd, 2020 wordt het jaar van de risicodialogen.
Wat voor tuin je ook hebt, één ding hebben alle tuinen gemeen. Tuinen zijn bij uitstek de plek om regen op te vangen. Op deze site staan veel tips om jouw tuin om te toveren tot een ware regentuin. Maar we gaan nog verder!

Wateroverlast, een serieus probleem waar iedereen mee te maken kan krijgen.

Woon je in Amsterdam? Dan valt de laatste editie van de gemeentekrant van Amsterdam deze week op je deurmat. In deze editie staat een grote pagina over het programma Amsterdam Rainproof inclusief voorbeelden van maatregelen genomen in de verschillende stadsdelen.
Amsterdam groeit. De stad ontwikkelt zich in hoog tempo. De woningbouw opgave in en om Amsterdam is enorm! De thematische studie geeft handvatten over hoe Amsterdam de bouw van de woningen in de stad ook regenbestendig kan uitvoeren.

De maand oktober is opvallend nat begonnen. Dat hebben we de afgelopen periode wel gemerkt. Maar hoeveel regen is er precies gevallen?

Bomen hebben een belangrijke rol in de stad. Wat betekenen bomen dan voor de stad? Bekijk: De stad als bos!

Het is 10 oktober. De Dag van de Duurzaamheid. Dit is een dag om alle duurzame initiatieven extra onder de aandacht te brengen. Ook wij laten deze dag niet zomaar aan ons voorbij gaan.

Deze maand verschijnt de Bosatlas van de duurzaamheid. In deze atlas wordt het begrip ‘duurzaam’ letterlijk in kaart gebracht met behulp van talloze kaarten, diagrammen en infographics. De regenwaterknelpuntenkaart van Amsterdam, een kaart waarop je kunt bekijken waar een hoge kans op wateroverlast is, is ook opgenomen in deze atlas.
Het weekend van 5 en 6 oktober staat in heel Nederland in het teken van wetenschap en technologie. Zo kun je op het Marineterrein Amsterdam ontdekken hoe slimme maatregelen de stad beschermen tegen extreme regen!

De regentonnen actie van Groene Buurten samen met Natuur & Milieuteam Zuid van dit voorjaar heeft al heel wat drinkwater bespaard.