Nieuws

Op donderdagavond 12 april vond de 5e editie van de Pitch-Avond Sociale Helden West plaats. Onze partners Buro Regen&Water en De Tuin van Jan hebben beide subsidie ontvangen voor hun businessplan en pitch!
Om inzicht te krijgen in hoeverre Amsterdam kwetsbaar is bij een hoosbui, is een stresstest uitgevoerd. Zo zien we beter waar de knelpunten zijn, welke aanpassingen er nodig zijn en hoe we ons daar op kunnen voorbereiden. Bekijk de regenwaterknelpuntenkaart.

Het KNMI heeft onderzoek gedaan naar klimaatverandering in de metropoolregio Amsterdam. Hieruit blijkt dat klimaatverandering nu al effect heeft op Amsterdam.

Doe jij mee met de actie 'Tegels eruit, groen erin!'? Stadsdeel West roept bewoners en bedrijven op om tegels uit hun tuinen te halen en gezonde grond en planten terug te plaatsen.
Ben jij benieuwd hoe hoog het water staat na een hoosbui in jouw buurt? De nieuwe gratis app ‘Water op straat’ voor zowel bewoners als bedrijven laat het zien .
Je wil niet dat je tuin te nat is, maar ook niet te droog. Verzamel de tips en tricks voor jouw tuin in Amsterdamse tuin- en bouwcentra in april tijdens de actiemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’.
Groen in Amsterdam is niet alleen mooi en leuk; het is nu ook bewezen noodzakelijk! Lees snel verder.
Het nieuwe online platform Amstelveen Rainproof inspireert en activeert bewoners, bedrijven en kennisinstellingen in Amstelveen om zich in te zetten voor een regenbestendige stad.
Gewildgroei, Natuur&Milieuteam Zuid en het Groen Gemaal organiseren samen de inkoopactie waterpasserende tegel. Je koopt de tegel voor maar €5! Wees er snel bij want op = op.
Hoe zit het met de klimaatverandering in Amsterdam? Het KNMI onderzocht het in onze regio. De feiten en cijfers op een rij.
Wil jij een versteende straat omtoveren tot een groene oase? Dan zijn we op zoek naar jou! Op 6 april een rainproof actiedag. Meld je aan!
Natte tuin en weet je niet wat te doen? Voor advies en tips en tricks bij extreem weer, is er nu het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’.