Nieuws

Tijdens de heropening van het Huis van de Wijk de Pijp is een Rainproof informatiebord onthuld en gedoopt met regenwater. Kom vooral een keer in deze tuin kijken!
Wat gebeurt er in jouw omgeving als er een hoosbui valt? Op deze site delen wij op een laagdrempelige manier onze kennis. Deze kennis willen we graag delen. Wil jij meer informatie over een eigen Rainproof site voor jouw gemeente of waterschap?
Hete zomers en natte winters. Het klimaat verandert. Bovendien stijgt de zeespiegel. Naast de verandering van het ‘gemiddelde klimaat’ nemen ook de extremen toe met hevigere neerslag en extreme droogte en hitte. Het is belangrijk om nu al maatregelen te nemen voor het klimaat van de toekomst.
2018 is een jaar van extremen. Typerend zijn de flinke stormen in het begin van dit jaar, een aantal hoosbuien en bovenal natuurlijk de extreem warme en droge zomer. Bekijk het gehele jaaroverzicht 2018.
Het klimaat verandert en de kans op extreem weer neemt toe. Bliksem, hagel, overstroming, regen, sneeuw, vorst, ijzel of wind. De kans op schade door het extreme weer neemt hierdoor ook toe. Maar welke schade is nou eigenlijk (standaard) verzekerd?
Het einde van het jaar is in zicht. De tijd van de goede voornemens is aangekomen. Daarmee is het ook tijd voor een terugblik!
De kerstbomen staan te schitteren in de huizen. Versiert met lampjes en de meest kleurrijke kerstballen. In deze tijd van het jaar verlangen we weer reikhalzend naar een witte kerst!
In sommige huizen staat de kerstboom inmiddels te pronken. Voor wie er dit weekend mee aan de slag gaat hebben we nog leuke tips voor een Rainproof kerst!
Wat voor invloed heeft regen op de kwaliteit van water in de grachten, sloten, vaarten en vijvers van Amsterdam? Om dat te meten zijn deelnemers deze zomer tijdens Het Schone Waterexperiment aan de slag gegaan met een box vol proefjes!
Om overlast van extreme buien op te vangen komt in stedelijke gebieden in plaats van bestrating meer groen... En dat is geweldig nieuws!
In Betondorp is een fantastisch initiatief gestart! Een regentonnen actie. Ook de woningbouwcorporaties helpen graag mee Betondorp regenbestendig te maken en dragen bij aan deze actie.
Maar liefst drie Rainproof partners hebben hun handen ineen geslagen en zijn gekomen tot een nieuw samenwerkingsverband. Samen gaan zij onder de naam Mijn Stad Klimaatbestendig verder. Met als doel de gemeenten, bedrijven en projectontwikkelaars te ontzorgen.