Nieuws

Onze collega Geertje Sonnen is eind vorig jaar begonnen bij de RVE Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. We gaan haar missen en wensen haar heel veel geluk in haar nieuwe baan!
De winnaar van het Rainproof-prijzenpakket is bekend! Het was geen makkelijke keuze, maar na lang twijfelen hebben we gekozen voor het project ‘Laat die regen maar komen!’ van Casper Kraima. Gefeliciteerd!
Dinsdag 9 januari bracht Deltacommissaris Wim Kuijken een werkbezoek aan het project Smartroof 2.0 op het Marineterrein. Hij is zeer onder de indruk van de manier waarop Smartroof 2.0 gebruikmaakt van de lessen die de natuur ons leert!
Het project Adaptief Amsterdam is geselecteerd voor de Open Oproep “Stedenbouw voor Extremen II’. Van de 12 inzendingen behoort het project tot de selectie van 4!
Rooftop Revolution, Green Business Club Zuidas, Gemeente Amsterdam en Waterschap AGV brachten de huidige en potentiële retentiedaken in Zuidas in kaart!
Naar aanleiding van onze gewonnen WOW-prijs gaf collega Daniël Goedbloed een leerzaam webinar. Bekijk het hier terug!

Op donderdag 14 december kwamen bewoners en ondernemers uit de Bellamy-Borgerbuurt bijeen om te praten over vergroening in hun buurt.

In de nieuwste Plan Amsterdam komen verschillende interessante groene projecten aan bod. Ook onze infographic over de rainproof buurt wordt genoemd!
Is jouw initiatief het 100e Rainproof-project van Amsterdam? Lees snel verder en maak kans op het Rainproof-prijzenpakket!
Wij hebben meegeholpen met het lesprogramma ‘Natuurlijk Rainproof’. Dit programma is voor middelbare scholieren dat gaat over extreme regen in de stad.
Op dinsdag 12 december organiseren wij een informatiemiddag voor gemeenten, provincies en waterschappen. Kom ook naar de bijeenkomst en krijg antwoord op jouw vragen!
Amsterdam Rainproof verscheen in een artikel van de Elsevier. Collega Daniël Goedbloed vertelt over waar wij in Amsterdam mee bezig zijn en legt uit waarom we moeten samenwerken om de stad bestand te maken tegen hoosbuien.