Nieuws

Wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Bert Wijbenga (Rotterdam) hebben zojuist het startschot gegeven, uit naam van hun stad. Het NK Tegelwippen is hiermee een feit.

Wateroverlast en droogte. Twee uitersten die in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn . De ene maand valt er veel neerslag, de andere maand weer weinig. Hoe gaan we daarmee om?

Nadat er eerder bloemetjes waren uitgedeeld in Amsterdam-Noord, heeft de gemeente deze week tegels opgehaald die door de bewoners uit hun tuin zijn gehaald. Deze tweede pilot van de gemeente bracht een nog mooier resultaat dan de eerste tegelservice!

Het regent, het regent, de pannetjes worden na lange tijd weer eens nat! Na zo’n lange, droge tijd kun je een heerlijke, typische geur ruiken. De geur van regen.

In Tuindorp Oostzaan en de Vogelbuurt zijn bloemetjes uitgedeeld. Deze actie is tot stand gekomen dankzij Addenda® kwekers. Zij kunnen vanwege de crisis niet meer alle planten kwijt.

In de Dapperbuurt en de Indische buurt West hebben wij afgelopen weekend samen met de gemeente de eerste tegelservice georganiseerd. Ondanks het Coronavirus is deze service gewoon doorgegaan.

Bewoners van Oud-West mogen straks hun tuin nog maar voor maximaal vijftig procent betegelen.
Het regent vaker harder. Hierdoor kan overlast en schade ontstaan. De stad kan niet schuilen. En jij straks ook niet meer. Om je dat te laten ervaren is de Rainbar ontworpen. De bezoekers van de Huishoudbeurs hebben de Rainbar massaal bezocht en de regen geproefd.
Verplicht regenwater opvangen en verwerken bij nieuwbouw. Wat is jouw mening over de hemelwaterverordening?

Wij mogen tien keer twee vrijkaarten voor Het Scheepvaartmuseum weggeven. Maak kans en bezoek de expositie REGEN.

Amsterdam Rainproof onderzoekt hoe we de bewoners van Amsterdam gerichter kunnen ondersteunen in het treffen van Rainproof-maatregelen. Draag bij aan het onderzoek en vul de enquête in!
Op het eerste gezicht heeft regen misschien niet veel met mode te maken. Alhoewel? Zondag en maandag komen beide aspecten samen tijdens de Modefabriek. Neem een kijkje in de Rainbar, de enige bar waar het binnen regent! Ervaar én proef de waarde van regenwater met Rainbeer in een duurzame MAIUM regenjas.