Nieuws

Samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rooftop Revolution hebben we een handige poster gemaakt over water op groene daken. Leer meer over deze duurzame daken en ontdek hoe je onze poster aan de muur kunt hebben!
In juni werden in één keer tien tuinen in Betondorp opgeknapt. Bekijk in de sfeervideo hoe we gezamenlijk versteende tuinen hebben omgetoverd in watervriendeljike groene tuinen.
Drie partners van Amsterdam Rainproof - Buro Regen & Water, PlanBruist en UrbanBoost – slaan de handen ineen en gaan door ‘learning-by-doing’ onderzoeken wat Amsterdammers nodig hebben om rainproof maatregelen uit te voeren.
De maand juli staat bij de Amsterdamse tuincentra in het teken van de watervriendelijke tuin. Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin voldoende water krijgt in deze droge periode? In de winkels krijg je advies.
Woon je in Amsterdam Zuid en wil je een regenton? Dan is nu je kans! Onze partner Natuur & Milieuteam Zuid heeft een regentonnen actie. Je krijgt een fikse korting op een mooie kastanje houten of kunststof regenton.
Vroeger heette de wijk Betondorp tuindorp. Tijd om zijn naam eer aan te doen. Op 23 juni organiseren we een tuin opknap dag waar we 10 tuinen watervriendelijk en duurzaam inrichten.
Het regent hard in Amsterdam. Zie je water op straat, komt het water van het dak afstromen of staat je tuin blank? Stuur je regenfoto!

Gisteren kwam op AT5 de aflevering: Hoe bestrijdt Amsterdam klimaatverandering? De afgelopen dagen was het erg warm in Nederland.

Het rainproof netwerk breidt uit. Ook deelnemen aan ons netwerk? Maak dan een Amsterdams rainproof project aan of neem contact op.
Vorige week publiceerde de Europese Commissie de Stedelijke Wateratlas voor Europa. Veertig Europese steden en regio’s zijn vergeleken via de ‘Blue City Index’. Amsterdam is de best presterende stad.
Ben je student en ben je benieuwd wat je kan doen op het gebied van duurzaamheid? Wil je je handen uit de mouwen steken? Schrijf je dan in voor de Green Student Bootcamp Challenge.
Zondag was de vierde aflevering van het nieuwe tv-programma Groene Handen op RTL4. Deze aflevering ging Lodewijk Hoekstra aan de slag met de regenbestendige tuin.