Nieuws

Amsterdam Rainproof verscheen in een artikel van de Elsevier. Collega Daniël Goedbloed vertelt over waar wij in Amsterdam mee bezig zijn en legt uit waarom we moeten samenwerken om de stad bestand te maken tegen hoosbuien.
Dit kopte De Telegraaf gisteren. In het artikel gaat het over het regenbestendig maken van de stad Amsterdam. Daniel en partners uit ons netwerk aan het woord!
De uitzending van Brandpunt ging over de gevolgen van klimaatverandering. Ivo Tanis van De Regenwacht laat hierin zien wat je kan doen om jouw gebouw en tuin rainproof te maken. Bekijk de uitzending.
Vanmorgen mochten we de WOW-prijs in ontvangst nemen voor Beste Samenwerking! We zijn onwijs trots. Een mooie erkenning voor onze rainproof aanpak en het harde werken van onze partners om Amsterdam regenbestendig te maken.
Is jouw vastgoed bestand tegen een hoosbui? Tijdens het Duurzaam020 event op 6 oktober in de Circl krijg je antwoord van experts. Meld je snel aan!
Afgelopen week publiceerde het Verbond van Verzekeraars het rapport ‘Hoofd boven water: verzekeren van schade door een veranderd klimaat’. Lees meer over schadelast door de gevolgen van klimaatverandering.

Vandaag, Prinsjesdag 2017, verscheen het Deltaprogramma 2018. Voor het eerst bevat dit programma ook een Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie.

Sinds vorige week staan onze rainproof tips in het online magazine van Centraal Beheer!
Amsterdam Rainproof is genomineerd voor de WOW-prijs! Samen met twee andere projecten maken we kans op de prijs ‘Beste Samenwerking’.
Vrijdag 8 september viel er veel regen in Amsterdam. Op sommige locaties zelfs 80 millimeter in totaal. Een mooi moment om een aantal rainproof maatregelen tijdens hevige regenval te testen.
Op de Ontdekdagen Marineterrein Amsterdam is vandaag SmartRoof 2.0 feestelijk geopend. Dit blauw-groene dak voorkomt wateroverlast tijdens intense regenbuien door water op te vangen, op te slaan en te hergebruiken voor de beplanting.
Afgelopen woensdag onthulden we op het PlantageLab het nieuwste prototype van de Slimme Regenton. Na vijf effectieve sessies waarin we hard werkten aan de ton, was het dan ook tijd voor een feestje.