Nieuws

Vandaag, Prinsjesdag 2017, verscheen het Deltaprogramma 2018. Voor het eerst bevat dit programma ook een Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie.

Sinds vorige week staan onze rainproof tips in het online magazine van Centraal Beheer!
Amsterdam Rainproof is genomineerd voor de WOW-prijs! Samen met twee andere projecten maken we kans op de prijs ‘Beste Samenwerking’. WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid.
Vrijdag 8 september viel er veel regen in Amsterdam. Op sommige locaties zelfs 80 millimeter in totaal. Een mooi moment om een aantal rainproof maatregelen tijdens hevige regenval te testen.
Op de Ontdekdagen Marineterrein Amsterdam is vandaag SmartRoof 2.0 feestelijk geopend. Dit blauw-groene dak voorkomt wateroverlast tijdens intense regenbuien door water op te vangen, op te slaan en te hergebruiken voor de beplanting.
Afgelopen woensdag onthulden we op het PlantageLab het nieuwste prototype van de Slimme Regenton. Na vijf effectieve sessies waarin we hard werkten aan de ton, was het dan ook tijd voor een feestje.
De AIS (Amsterdamse Impuls Schoolpleinen) heeft het subsidieplafond verhoogd voor 2017. Hierdoor kunnen twee keer zoveel schoolpleinen rainproof worden ingericht.
Onze collega Lot Locher legt de Rainproof netwerkaanpak uit in een interview met Jack Mullaly voor het project Ideanthro.
Woon je in Amsterdam Zuid en wil je een regenton? Dan is nu je kans! Onze partner Natuur & Milieuteam Zuid heeft een regentonnen actie. Je krijgt een fikse korting op een mooie kastanje houten of kunststof regenton.
Daniël Goedbloed liet in het tv-programma EenVandaag twee voorbeelden van rainproof maatregelen zien. De aanleiding van het item was de ontwikkeling rondom de tegeltaks.
Samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rooftop Revolution hebben we een handige poster gemaakt over water op groene daken. Leer meer over deze duurzame daken en ontdek hoe je onze poster aan de muur kunt hebben!
In juni werden in één keer tien tuinen in Betondorp opgeknapt. Bekijk in de sfeervideo hoe we gezamenlijk versteende tuinen hebben omgetoverd in watervriendeljike groene tuinen.