Nieuws

Vanaf vandaag is de Slimme Regenton te bewonderen op het Osdorpplein. Deze innovatieve regenton vangt regenwater op en voert dit slim af om wateroverlast te voorkomen.

Supertrots zijn wij op onze collega Douwe de Voogt en zijn vriendin Lara Janssen.

Het eerste Polderdak van de wereld op het dak van Old School aan de Gaasterlandstraat in Amsterdam verhuist naar het onlangs gerenoveerde pand van de Voedselbank Amsterdam Zuid.

Van zwerfafval naar vergroening. Containertuintjes geven zwerfafval geen kans én regenwater de ruimte. Dat is, zeker gezien de toename aan hoosbuien, zeer wenselijk.

Woon je in De Pijp, Rivierenbuurt of Buitenveldert en heb je een geniaal idee om samen met je buren de straat of buurt te vergroenen en/of verduurzamen?

Wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Bert Wijbenga (Rotterdam) hebben zojuist het startschot gegeven, uit naam van hun stad. Het NK Tegelwippen is hiermee een feit.

Wateroverlast en droogte. Twee uitersten die in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn . De ene maand valt er veel neerslag, de andere maand weer weinig. Hoe gaan we daarmee om?

Nadat er eerder bloemetjes waren uitgedeeld in Amsterdam-Noord, heeft de gemeente deze week tegels opgehaald die door de bewoners uit hun tuin zijn gehaald. Deze tweede pilot van de gemeente bracht een nog mooier resultaat dan de eerste tegelservice!

Het regent, het regent, de pannetjes worden na lange tijd weer eens nat! Na zo’n lange, droge tijd kun je een heerlijke, typische geur ruiken. De geur van regen.

In Tuindorp Oostzaan en de Vogelbuurt zijn bloemetjes uitgedeeld. Deze actie is tot stand gekomen dankzij Addenda® kwekers. Zij kunnen vanwege de crisis niet meer alle planten kwijt.

In de Dapperbuurt en de Indische buurt West hebben wij afgelopen weekend samen met de gemeente de eerste tegelservice georganiseerd. Ondanks het Coronavirus is deze service gewoon doorgegaan.

Bewoners van Oud-West mogen straks hun tuin nog maar voor maximaal vijftig procent betegelen.