Nieuws

Het KNMI heeft de nieuwste inzichten over het veranderende Nederlandse klimaat gepubliceerd in het KNMI Klimaatsi

Na het monumentale pand aan de Oostelijke Handelskade, heeft nu ook een gemeentelijk pand aan de Ite Boeremastraat in de Helmersbuurt een slim blauwgroen dak gekregen.

Al zo’n vijf jaar worden in Amsterdam basisschoolpleinen uitdagender en groener (her)ingericht dankzij de Amsterdamse Impuls Schoolpleinen (AIS) regeling. Met deze subsidieregeling wil de gemeente meer groene, veilige en uitdagende speelplekken in Amsterdam creëren.
Het NK Tegelwippen 2021 zit erop! 81 gemeenten zijn de strijd aangegaan: welke gemeente verruilt de meeste tegels voor groen? De uitslag is bekend! Amsterdam heeft massaal gewipt en het resultaat van vorig jaar is dik overtroffen, bijna vier keer meer tegels zijn vervangen voor groen! Met 170.245 tegels wint Amsterdam ook de onderlinge derby tegen Rotterdam.
De laatste loodjes van het NK Tegelwippen zijn in zicht. Nog tot 30 september wordt gestreden in de race om de meest gewipte tegels. Landelijk zijn er al meer dan 1.000.000 tegels gewipt. Amsterdam heeft ook al flink wat tegels verruild voor groen. Onze tegelteller staat nu op bijna 90.000 tegels. Help mee Amsterdam voorbij die magische grens van 100.000 te krijgen.
Tijdens de vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht is op woensdag 22 september de TonTuin tot winnaar gekozen door Vakbladen Stad+Groen en De Hovenier. De TonTuin is een praktische oplossing om klimaatadaptatie in de stedelijke omgeving te stimuleren.
Vergroen gratis je versteende schoolplein! Dit najaar kan jij je als basisschool in Amsterdam aanmelden voor een gratis schoolbosje, inclusief regenton. Wil jij een inheems bos van 6m2 op het schoolplein van jouw kinderen? Vraag het nu aan.

Bij restaurant Stek aan de Wibautstraat is vrijdag de eerste – aangesloten - regenton, op een Amsterdams terras geplaatst. Stek heeft een groot, groen terras met veel verschillende planten.

Zoektocht naar praktische manieren om in de praktijk om te kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Heb jij een goed product of idee?
De komende jaren werkt Waternet samen met de Gemeente Amsterdam aan de rioleringen. Zo blijven de rioleringen goed werken. Ook wordt de stad zo beter voorbereid op wateroverlast. Hebt je ideeën hiervoor? Je kan nu nog meedenken over de plannen!

Door klimaatverandering komen hevige stortbuien steeds vaker voor.

Het is niemand ontgaan. Afgelopen dagen is er in Limburg een extreme hoeveelheid regen gevallen. Op sommige plekken is er meer dan 150mm regen gevallen.