16 huurders van Rochdale krijgen een regenton

Gepubliseerd op:
8 oktober 2020

Het begint altijd met een goed idee! En dat had mevrouw Linskens, een bewoonster van Tuttifruttidorp in Amsterdam Noord. Dankzij dit idee zijn er uiteindelijk 16 regentonnen geplaatst bij haar en haar buren, allen huurders bij woningcorporatie Rochdale.

Zo besparen deze plantenliefhebbers op drinkwater. Als het even regent zit de regenton zo vol. Hiermee vangen ze 16 keer 100 liter regenwater op voor de plantjes, om in te zetten tijdens droge periodes.

Van idee naar 16 regentonnen

Een paar maanden geleden stuurde mevrouw Linskens een mail aan Rochdale. Ze wilde graag een regenton, om zo een bijdrage te leveren aan een rainproof stad én te besparen op kraanwater. Omdat zij het huis huurt, was hiervoor toestemmiing nodig van Rochdale. Het idee viel op vruchtbare bodem, want Rochdale wil graag bijdragen aan groenere buurten! Zeker als het idee van een bewoner zelf komt. Samen met mevrouw Linskens is een plan bedacht om dit groter aan te pakken. Want mogelijk was er meer interesse voor regentonnen. Een mailing naar alle bewoners van Rochdale met een tuin in Tuttifruttidorp in Amsterdam Noord werd verstuurd. Mevrouw Linskens ging ook polsen bij de buren en zo kwamen ze samen tot zestien belangstellenden. Op 22 en 23 september zijn de tonnen aangesloten. De bewoners kregen ook een mooie heideplant cadeau van de Groenwinkel in Noord. Mooie samenwerking!

Groene buurten

Rochdale wil graag dat de tuinen in de stad groener worden en dat mensen tegels vervangen door plantjes. Dat heeft te maken met waterberging bij extreme regenval. Daar werken regentonnen ook aan mee. Die vangen water op dat anders in het riool terecht zou komen. Lekker bezig, Rochdale!

Regentonnen Tuttifruttidorp - Rochdale