4.500 liter water opgevangen in regentonnen

Gepubliseerd op:
19 september 2019

De regentonnen actie van Groene Buurten samen met Natuur & Milieuteam Zuid van dit voorjaar heeft al heel wat drinkwater bespaard. Meerdere Amsterdammers hebben een regenton in hun tuin geplaatst. Als Amsterdam Rainproof hebben wij een korting van 10% gegeven, dit is aangevuld door Tonnellerie Den Oude (de leverancier van de regentonnen) met nog eens 10%. Deze 20% korting gaf veel geïnteresseerden een goede impuls. Maar de uitgebreide informatie over de aansluiting en hulp bij de berekening van de juiste toninhoud was doorslaggevend. Een GroeneBuurten-team bezocht veel mensen thuis om advies op maat te geven. Ook werden sommige bewoners geholpen bij het plaatsen van de ton.

Ondertussen zijn bijna alle bestelde regentonnen geïnstalleerd. Samen vangen deze tonnen ongeveer 4.500 liter regenwater op. Een mooie oogst en vele blije klanten, uhm planten!

Enkele reacties

De reacties zijn positief. Saskia schreef: “Afgelopen dinsdag is de regenton aangesloten en ik heb al een paar keer kunnen tappen! Ben er erg blij mee.” En Ria verbaast zich over de hoeveelheid: “De regenton werkt uitstekend! Ik heb zojuist gekeken en zag dat hij nu al tot bovenaan gevuld is! Dit gaat wel heel snel.”

Waarom een ton?

Het regenwater wordt gebruikt voor het begieten van de tuin. Er is dus minder schoon water uit de kraan nodig. Bovendien betekent het minder gedoe met emmers of tuinslangen in en om huis. Toch is de belangrijkste reden om de ton aan te schaffen het nemen van rainproof maatregelen; de meeste eigenaren dragen graag een steentje bij aan de minder grote belasting van de riolering tijdens flinke regenbuien.