7 winnaars, 7 tonnen

Gepubliseerd op:
28 september 2020

Deze zomer hebben veel Amsterdammers zich extra ingespannen om een mooie groene tuin te verwezenlijken. Middels een 7-weekse tegelsvervice hebben wij samen met de gemeente, het verwijderen van de tegels iets makkelijker gemaakt. In ieder stadsdeel kwam deze service langs. Onder alle deelnemers zijn 7 regentonnen verloot. In ieder stadsdeel één regenton van maar liefst 200 liter. Onttegelen en vergroenen is immers goed, maar regenwater vasthouden en inzetten in tijden van droogte kan daarbij niet ontbreken! Met een regenton wordt de riolering ontzien tijdens hevige piekbuien. En kan je het groen in de tuin bewateren met regenwater tijdens de lange droge periodes. Dat is goed voor het verminderen van drinkwaterverbruik, maar ook voor je planten, die de voorkeur geven aan kalkvrij regenwater boven drinkwater.

Regentonnen aansluiten

Met plezier hebben we in één dag 7 tonnen aangesloten én met groot enthousiasme zijn deze tonnen ontvangen. Het was mooi om alle verschillende verhalen van bewoners te horen en hun deels onttegelde paradijsje te zien. Waarvoor dank! Uiteindelijk zijn twee tonnen in voortuinen aangesloten, vijf tonnen in de achtertuin. Allemaal aangesloten dankzij Ron van TonTon. Voor Ron was zelfs een extreem smalle regenpijp geen probleem. Deze pijp was een mooie uitdaging én een primeur voor onze netwerkpartner TonTon.

 

 

Wil jij ook een regenton, maar vraag jij je af of jouw regenpijp wel geschikt is hiervoor? Bekijk dan de maatregel: regenton voor meer uitleg en instructievideo’s.

Regenton winnaars