9 voorbeelden van tuinen vol tips om droge voeten te houden

Gepubliseerd op:
4 maart 2021

De stad en zijn bewoners hebben behoefte aan meer groene ruimte. Dit om natte voeten te voorkomen en hittestress te verminderen. Tuinbezitters in Oud Zuid krijgen hierbij hulp van GroeneBuurten. Dit voorjaar gaan zij tuinbezitters op verschillende manieren helpen bij het onttegelen van hun binnentuin tijdens de actie: Tegels Eruit in Stadsdeel Zuid.

Voor die bewoners die nog niet goed weten wat ze met hun tuin willen heeft GroeneBuurten negen voorbeeldtuinen laten ontwerpen. Van een strakke tuin tot een natuurlijke, weelderige tuin. In deze voorbeeldtuinen zijn diverse klimaatbestendige maatregelen getroffen. Dankzij de ontwerpen voor kleine, medium en grote tuinen, is er voor iedere locatie een geschikt ontwerp. GroeneBuurten heeft ze laten ontwerpen door Bureau Binnentuinen en SkyGarden Care. Ook Amsterdammers uit andere buurten kunnen deze gratis voorbeeldtuinen bekijken en downloaden. Zodat uiteindelijk de saaie, grijze (en in de zomer veel te warme) tegeltuin wordt verruild voor een groen lustoord.

Voor meer informatie over het project én de 9 voorbeeldtuinen, kijk op de website https://groenebuurten.nl/tegels-eruit/.