Actie: ‘Tegel eruit, waterpasserende tegel erin’

Gepubliseerd op:
9 maart 2018

Groen geeft niet alleen een mooi straatbeeld, het helpt ook om wateroverlast te voorkomen. Een manier om meer groen in de stad te krijgen, is tegels inwisselen voor groen. Helaas zijn tegels op sommige plekken onvermijdelijk. Wat er dan mogelijk is, zijn waterpasserende tegels. Om deze rainproof-maatregel te stimuleren, organiseert Gewildgroei een inkoopactie. Lees snel verder!

Waterpasserende tegel

Bij de waterpasserende tegel van Gewildgroei en Living Pavement gaat het om ‘een open tegelsysteem dat ruimte geeft aan spontane vegetatie in de openbare ruimte’. In deze tegel zit een gat waaruit vegetatie kan groeien. Natuur&Milieuteam Zuid verkoopt de waterpasserende tegel nu voor een aantrekkelijke prijs aan bewoners.

Tegel eruit, waterpasserende tegel erin

De inkoopactie ‘waterpasserende tegel’ is de eerste van vijf maatregelen die voortkomen uit het project ‘Regenbestendig’ van Natuur&Milieuteam Zuid. Gewildgroei, Natuur&Milieuteam Zuid en het Groen Gemaal in het Sarphatipark kochten samen een aantal tegels in voor een voordelige prijs. Als je normaal een tegel bestelt, dan kost dat je inclusief verzending €21,95. Tijdens deze actie is de tegel al verkrijgbaar voor €5!

Natuur&Milieumarkt 2018

Naast dat jouw aangeschafte tegel vanaf 22 maart af te halen is bij wijkcentrum De Pijp, kan je jouw tegel ophalen op de Natuur&Milieumarkt. Deze markt vindt plaats op 22 april in het Sarphatipark. Wees snel als je interesse hebt, want er zijn maar 18 tegels beschikbaar (1 per persoon). Bestel jouw tegel via het formulier onderaan de pagina van Natuur en Milieuteam Zuid!

Vragen over de actie of het project ‘Regenbestendig’? Neem dan contact op met Anna Galenkamp!