Primaire tabs

Actie: ‘Tegels eruit, groen erin!’

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

15 april 2018

Stadsdeel West start dit voorjaar de challenge: ‘Tegels eruit, groen erin!’. Daarmee roept het stadsdeel bewoners, bedrijven, woningcorporaties en organisaties op om tegels uit hun tuinen te halen en gezonde grond en planten terug te plaatsen. Doel is om 10.000 tegels op te halen en zo Amsterdam West klimaatbestendiger te maken. Amsterdam Rainproof ondersteunt de actie! Lees verder voor meer informatie.

'Tegels eruit, groen erin!’

Ben je tuinbezitter in West en doe je mee met de actie, dan krijg je in ruil voor je tegels maximaal 5 ‘Big Bags’ met gezonde tuinaarde. Ook zorgt het stadsdeel kosteloos voor een informatiebijeenkomst en een workshop ‘Klimaatbestendig inrichten van de (privé)tuin’. Door duizenden tegels te verwijderen, hoopt de gemeente onder andere op een betere verwerking van regenwater in de stad. Vandaar de samenwerking met Amsterdam Rainproof!

Zelf aan de slag

Met de door stadsdeel West geleverde gezonde aarde kun je zelf aan de slag om je tuin te vergroenen. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan kan het stadsdeel je helpen bij het vinden van vrijwilligers om je tuin aan te pakken. Kosten die bij de verdere aanpak van de tuin komen kijken zijn voor de tuineigenaar zelf. Wel is er een subsidie vanuit de gemeente, daarover lees je hieronder meer.

Meedoen?

Aanmelden kan tot 15 mei via dit formulier.

Wil je op de hoogte blijven van de actie? Volg dan de Facebook-pagina ‘Tegels eruit, groen erin!’ of kijk op de actiepagina van stadsdeel West.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

ik zou zo graag alle gevel tuinen ook  groener willen zien....dat is toch de aanblik van de straat, mijn gevel tuin kan veel breder die grenst aan een stoep van 30 meter breed,

Carla (niet gecontroleerd) replied on

strak plan groot voorstander ... echter meer groen is meer schijt en pies van katten... heb ooit mijn tuin betegeld omdat katten dan niet meer kakken en piesen ... dus als ik nu weer groen ga doen is het weer een schijt en pies festijn 

Joep (niet gecontroleerd) replied on

Er is kattenkruid en cacaodoppen in de handel om dit te voorkomen in een tuin. Ook kun je met de vorm van je tuin (hekje/gaas) dat misschien oplossen? Er zou hopelijk toch echt wel een groene optie mogelijk moeten zijn. 

Ralph Stuyver (niet gecontroleerd) replied on

wij gaan een tuinhuis maken en willen graag een sedum dak maken en het hwa in onze tuin verspreiden Dmv een grindput of drainage boxen. Super amsterdam waterproof toch? Is daar ook subsidie voor? 

Wendy (niet gecontroleerd) replied on

Hoi Wendy,

Super dat  jullie een groen dak op je tuinhuis willen maken. En ook goed om het regenwater voor je tuin te gebruiken. Er is een subsidie voor groene daken in Amsterdam, daar zijn wel een aantal eisen aan verbonden. Je kan alles over de groene daken en gevels subsidie vinden op: https://www.amsterdam.nl/duurzaam020/groen.

Amsterdam Rainproof

Redactie Amster... (niet gecontroleerd) replied on

Dit gaat over een rainproof

BuurtBuurt

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee