Actie: ‘Tegels eruit, groen erin!’

Gepubliseerd op:
15 april 2018

Stadsdeel West start dit voorjaar de challenge: ‘Tegels eruit, groen erin!’. Daarmee roept het stadsdeel bewoners, bedrijven, woningcorporaties en organisaties op om tegels uit hun tuinen te halen en gezonde grond en planten terug te plaatsen. Doel is om 10.000 tegels op te halen en zo Amsterdam West klimaatbestendiger te maken. Amsterdam Rainproof ondersteunt de actie! Lees verder voor meer informatie.

‘Tegels eruit, groen erin!’

Ben je tuinbezitter in West en doe je mee met de actie, dan krijg je in ruil voor je tegels maximaal 5 ‘Big Bags’ met gezonde tuinaarde. Ook zorgt het stadsdeel kosteloos voor een informatiebijeenkomst en een workshop ‘Klimaatbestendig inrichten van de (privé)tuin’. Door duizenden tegels te verwijderen, hoopt de gemeente onder andere op een betere verwerking van regenwater in de stad. Vandaar de samenwerking met Amsterdam Rainproof!

Zelf aan de slag

Met de door stadsdeel West geleverde gezonde aarde kun je zelf aan de slag om je tuin te vergroenen. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan kan het stadsdeel je helpen bij het vinden van vrijwilligers om je tuin aan te pakken. Kosten die bij de verdere aanpak van de tuin komen kijken zijn voor de tuineigenaar zelf. Wel is er een subsidie vanuit de gemeente, daarover lees je hieronder meer.

Meedoen?

Aanmelden kan tot 15 mei via dit formulier.

Wil je op de hoogte blijven van de actie? Volg dan de Facebook-pagina ‘Tegels eruit, groen erin!’ of kijk op de actiepagina van stadsdeel West.