Primaire tabs

  • Home
  • Nieuws
  • Amsterdam op eerste plek in Europese wateratlas
eu_urban_atlas_water_amsterdam

Amsterdam op eerste plek in Europese wateratlas

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

8 mei 2017

Vorige week publiceerde de Europese Commissie de Stedelijke Wateratlas voor Europa. Veertig Europese steden en regio’s zijn vergeleken via de ‘Blue City Index’. Amsterdam is de best presterende stad.  

De wateratlas geeft een compleet beeld van het waterbeheer in Europese steden. De City Blueprints, ontwikkeld door KWR Watercycle Research Insitute, tonen op een vrij simpele manier hoe steden ervoor staan op het gebied van integraal waterbeheer en het verduurzamen van watervoorzieningen. Dit levert een totaalscore tussen 0 en 10 op: de Blue City Index (BCI).

Amsterdam scoort in Europees verband het hoogst met een BCI van 8.3. De atlas vermeldt dat de hoofdstad steeds het voortouw neemt bij het nationale en internationale waterbeheer. Amsterdam scoort onder andere op het thema ‘klimaatadaptatie’ hoog, met en BCI van 10. Door een aanpak als Amsterdam Rainproof, kan de stad beter omgaan met extreme regen.  

De atlas is illustratief en makkelijk te lezen. Hierdoor is de atlas niet alleen bedoeld voor professionals, maar voor iedereen die iets wil leren over waterbeheer in de stad.

Meer informatie

Blue City Index Amsterdam

 

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

En dit moet ook rainproof

Praat mee