Rainproof geïnterviewd voor het Australische Ideanthro

Gepubliseerd op:
9 augustus 2017

Er is veel interesse naar de gezamenlijke aanpak van organisaties en bewoners om steden in Nederland regenbestendig in te richten. Ook aan de andere kant van de wereld. Dit is de reden waarom de Australische Jack Mullaly ons benaderde. Hij bezocht Amsterdam namens UNESCO-IHE en interviewde collega Lot Locher, om meer te weten te komen over onze netwerkaanpak.

Een interview over netwerken en samenwerken

In het interview van Jack en Lot staan twee vragen centraal:
–          Hoe zorgt Rainproof ervoor dat de bewoners van de stad zelf aan de slag gaan om hun privé-eigendommen zoals huis en tuin regenbestendig te maken?
–          Hoe gaat Rainproof om met het regenbestendig maken van openbare ruimtes?

De antwoorden op deze vragen en de uitdagingen die erbij komen kijken, worden in het interview uitgebreid besproken.

Het Australische project Ideanthro

Het interview is opgenomen voor een reeks afleveringen van het Australische Ideanthro. Een project van Jack zelf, waarin hij verschillende projecten met betrekking tot watermanagement in de omgeving van zijn woonplaats Brisbane aan bod laat komen. Zijn interesse in watermanagement en regenbestendig urban design, bracht Jack in aanraking met Rainproof. Voor meer informatie over dit Australische project kun je een kijkje nemen op de website van Ideanthro.

De uitdagingen voor een regenbestendige stad

Lot legt in het interview uit dat de uitdaging hem vooral zit in het feit dat veel projecten van Rainproof vragen om een goede publiek-private samenwerking. Regen valt namelijk overal, en iedereen kan bijdragen aan een regenbestendige stad. Een soepele samenwerking tussen de partijen die invloed hebben op de fysieke inrichting van de stad is essentieel voor het regenbestendig maken van Amsterdam. Van de gemeenten tot de bewoner en van de woningcorporatie tot het tuincentrum. Het onderhouden van ons netwerk, is dus van groot belang. In het interview gaan Jack en Lot dieper in op hoe Rainproof ervoor zorgt dat deze samenwerkingen tot stand komen en behouden blijven. Daarnaast praten ze over het creëren van bewustzijn onder de partijen.

Ben je benieuwd naar het gehele interview met Lot? Bekijk hem hieronder!