April: De watervriendelijke tuinmaand

Gepubliseerd op:
26 april 2019

Wat is april toch een heerlijke maand. Een maand waarin de bloesem zich laat zien en de vogels weer gaan fluiten. Het is ook de Watervriendelijke Tuinmaand. Voor ons een maand vol Rainproof acties, informatiemarkten en voorlichtingsavonden. Met inspirerende evenementen om de regenbestendige tips en tricks te delen.

Hoe sluit je een regenton aan? Is mijn dak geschikt voor een groen dak? Hoe maak ik mijn balkon rainproof? Welke planten kunnen tegen droge én natte periodes? Enthousiaste Amsterdammers kwamen met deze vragen naar ons toe op de Natuur- en Milieumarkt, het biodiversiteitsweekend van Intratuin Amsterdam en de informatiemarkt georganiseerd door Praxis Westpoort

Ook gaf onze collega Mirko van Ingen een lezing een aan meer dan 100 enthousiaste medewerkers van de Intratuin (Amsterdam). Met deze kennis geven zij de klanten nog beter advies over een geschikte Rainproof tuininrichting.

Het is niet alleen bij het delen van informatie gebleven! April is ook een actiemaand. De actie ‘tegel eruit, plant erin’ was een enorm succes. Er zijn alleen in Amsterdam al meer dan twee pallets aan tuintegels ingeruild voor een plant of waardebon. Ook hebben wij samen met zo’n twintig vrijwilligers én wethouder Ivens, weer en wind getrotseerd tijdens een tuinactie. Tijdens deze tuinactie maakten tegels plaats voor onderhoudsvriendelijke, vaste planten. Kortom, het was een drukke maar zeer geslaagde tuinmaand. 

Wil jij ook je tuin regenbestendig maken?

Speciaal voor de jaarlijks terugkerende Watervriendelijke Tuinmaand is het Handboek voor de Watervriendelijke Tuin geschreven. Lees de tips en tricks over welke maatregelen je zelf kan nemen. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste planten voor verschillende tuintypen, of aan tips hoe je een regenton aansluit.

Een tuinactie na de watervriendelijke tuinmaand doen? Dat kan! Neem contact met ons op.