Bekendmaking NK Tegelwippen & Publiekswipper

Gepubliseerd op:
5 oktober 2020

Het NK Tegelwippen is afgelopen, de strijd is gestreden. Wat was het een spannende wedstrijd mét verlenging. De afgelopen twee maanden was een heuse nek-aan-nek race gaande tussen Rotterdam en Amsterdam! Die spanning houden we nog even vast: op 10 oktober wordt tijdens online festival Dus Wat Gaan Wij Doen bekendgemaakt welke stad de meeste tegels heeft gewipt én hoeveel tegels zijn vervangen door mooie struiken, bomen of ander groen. Wethouders Ivens (Amsterdam) en Wijbenga (Rotterdam) zullen dan namens hun stad de Gouden Tegel of de Ijzeren Schop in ontvangst nemen. Wil jij als een van de eerste op de hoogte zijn van dit nieuws? Dan zien we jou zaterdag 10 oktober om 15:00 uur bij Dus Wat Gaan Wij Doen! 

Stemmen op de Publiekswipper

Alle deelnemers van het NK Tegelwippen maken kans op de publieksprijs voor Publiekswipper. Tot 7 oktober kan er gestemd worden. Ook jij kan je stem laten gelden. De afgelopen maanden hebben we acht ‘Wippers van de Maand’ gekroond die nu kans maken op deze prestigieuze award. Hij gaat naar degene die de meeste stemmen krijgt. Stem dus snel op jouw favoriete transformatie!

Online festival: Dus Wat Gaan Wij Doen

Zaterdag 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – vindt het hands-on klimaatfestival ‘Dus Wat Gaan Wij Doen?’ online plaats. Tijdens interactieve livestreams met talks, workshops, De Grote Gedoe Show en de spannende ontknoping van het NK Tegelwippen vallen positief activisme en collectieve daadkracht perfect samen. En dat komt als geroepen, want uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders (69%) het de hoogste tijd vinden om het roer om te gooien en te kiezen voor een duurzame economie. Het festival ‘Dus Wat Gaan Wij Doen?’ is er speciaal voor de eerste generatie die de gevolgen van de klimaatcrisis voelt én echte verandering kan inzetten. Het inspireert niet alleen, maar zet aan tot directe gezamenlijke acties die verandering in gang zetten.

Bestel je ticket.