Nieuws buurt

Amsterdam wipte in totaal 46.484 tegels, Rotterdam 47.942. Bij elkaar opgeteld zijn dat 94.426 tegels. Dat is ruim 1 hectare groen aangelegd in beide steden, oftewel groter dan het voetbalveld van de Johan Cruijf Arena!
Klimaatadaptatie staat in Nederland steeds prominenter op de agenda. Steden merken de gevolgen van klimaatverandering in de extremen van piekbuien, droogte en hitte. Het klimaatbestendig maken van de stad vraagt om ingrepen in de publieke ruimte, maar ook op private grond. Jannes Willems onderzocht met zijn team de doorwerking van: Amsterdam Rainproof en Water Sensitive Rotterdam.

Het online Rainproof Draait Door netwerkevent is een feit! Wij kijken met een tevreden gevoel terug. Al moeten we ook toegeven dat we ‘offline’ netwerken een stuk prettiger vinden.

Na een lange hittegolf van wel dertien dagen bracht de regen wat verkoeling met zich mee. En hoe!

Vanaf vandaag is de Slimme Regenton te bewonderen op het Osdorpplein. Deze innovatieve regenton vangt regenwater op en voert dit slim af om wateroverlast te voorkomen.
Van zwerfafval naar vergroening. Containertuintjes geven zwerfafval geen kans én regenwater de ruimte. Dat is, zeker gezien de toename aan hoosbuien, zeer wenselijk.

Woon je in De Pijp, Rivierenbuurt of Buitenveldert en heb je een geniaal idee om samen met je buren de straat of buurt te vergroenen en/of verduurzamen?

Bewoners van Oud-West mogen straks hun tuin nog maar voor maximaal vijftig procent betegelen.
Op het eerste gezicht heeft regen misschien niet veel met mode te maken. Alhoewel? Zondag en maandag komen beide aspecten samen tijdens de Modefabriek. Neem een kijkje in de Rainbar, de enige bar waar het binnen regent! Ervaar én proef de waarde van regenwater met Rainbeer in een duurzame MAIUM regenjas.