Campagne maart: 'Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’

Gepubliseerd op:
1 maart 2017

De maand maart staat in het teken van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’. Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en hoe zorg je ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk, of nog erger, dat regenwater via de tuin het huis binnenstroomt? De maand maart is – als het weer een beetje meezit – een prima moment om de tuin klaar te maken voor het nieuwe groeiseizoen. 

Het klimaat verandert. Wolkbreuken worden steeds extremer maar ook hevige droogteperioden komen vaker voor. Het extreme weer zorgt voornamelijk in de zomermaanden voor flinke overlast en schade aan huizen en tuinen. Dit vraagt om maatregelen en gelukkig kunnen we zelf veel doen om de waterhuishouding in onze tuinen te verbeteren!

Maatregelen

Rekening houden met de soort en hoeveelheid bestrating, gebruiken van regenbestendige plantensoorten, opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin klimaatbestendig te maken. Niet alleen handig, watertuinen zijn óók nog eens mooi!

Campagne

In samenwerking met Tuinbranche Nederland en tuincentra door heel Nederland brengen we tijdens de maand maart de regenbestendige tuin onder de aandacht. Ook tuincentra in Amsterdam doen mee: kom in maart eens langs bij Intratuin Amsterdam, Tuincentrum Osdorp, Praxis Zuidoost, Hornbach Westpoort of GroenRijk Zwanenburg. Kijk op de waterpagina van Tuinbranche Nederland voor meer informatie, middelen en beeldmateriaal voor de campagne. 

Activiteiten

Houd deze pagina regelmatig in de gaten voor de laatste activiteiten of volg ons op Facebook en Twitter (#regentuin).

Demo-opstelling watervriendelijke tuin Intratuin

Natuurlijk! De watervriendelijke tuin.