CAS 2021: het startschot van 10 jaar actie

Gepubliseerd op:
1 februari 2021

Tijdens de Climate Adaptation Summit zijn ruim 30 wereldleiders, 50 ministers en 50 internationale organisaties in gesprek gegaan met wetenschappers, vertegenwoordigers van de private sector en het maatschappelijk middenveld, jongeren en meer dan 18.500 geregistreerde deelnemers. In 27 verschillende sessies sloegen zij de handen ineen om kennis te delen én actie te ondernemen. Dit allemaal voor een klimaatbestendige toekomst in 2030. 300 sprekers deelden hun inzichten en plannen, terwijl partners van over de hele wereld hun bijdrage aan CAS 2021 leverden met 160 side events. Tijdens de 24 uur dat CAS 2021 duurde, kreeg zo de Adaptation Action Agenda vorm, die richting geeft aan een versnelde aanpak van klimaatadaptatie de komende 10 jaar.

Hoe houden we droge voeten in Amsterdam

Vanuit Amsterdam zijn enkele side events verzorgd. Zoals een speciale editie van de Mayor’s Manual podcast. Een podcast waarin oplossingen voor stedelijke uitdagingen worden bedacht. Oplossingen om de stad voor te bereiden op het klimaat van de toekomst. Kortom, wat moet er op de agenda van de burgemeester staan om in de stad het hoofd koel te houden en droge voeten te behouden?

Voorbeelden

Amsterdam streeft ernaar in 2050 een klimaatadaptieve stad te zijn. De stad wapent zich tegen extreem weer. Dat is een mooie uitdaging. In drie videocompilaties zijn verschillende oplossingen en best practices te zien die nu al in Amsterdam te vinden zijn, op het gebied van: innnovatie, rainproof maatregelen en voorbeelden die je kan treffen in eigen omgeving, tuin of balkon. Van blauwgroene daken tot hele rainproof woonwijken!