Concept ‘Regentonnen in het Knowledge Mile Park’ wint prijs

Gepubliseerd op:
26 juni 2020

Supertrots zijn wij op onze collega Douwe de Voogt en zijn vriendin Lara Janssen. Als bewoners van de Knowledge Mile hebben zij een plan bedacht om het leefgebied van de Knowledge Mile te verbeteren.

Stel je voor… Een statafel die als regenton fungeert?
Wijnvaten met regenwater. Geen bierfusten, maar regentonnen.
De horeca wordt rainproof! In ieder geval op de Knowledge Mile…

Droom je mee? Horecaterrassen als groene oases, bewaterd met regenwater dat opgeslagen wordt in mooie regentonnen. Wij worden daar wel blij van. Het is een visie die gepitcht werd door het winnende team van de Knowledge Mile-wedstrijd ‘Voor en Door 2020’! Op woensdag 24 juni presenteerden Douwe en Lara hun projectvoorstel. Met hun project ‘Regentonnen in het Knowledge Mile Park’ hebben zij een prijs van 5.000 euro voor de realisatie van hun project gewonnen.


Foto: Knowledge Mile

Wat hebben zij nou bedacht?

“Wij willen met behulp van regentonnen op de terrassen van de Knowledge Mile overtollig regenwater gaan opvangen. Dit regenwater kunnen we vervolgens gebruiken voor de steeds groener wordende Knowledge Mile en zal zeker van pas komen tijdens periodes van droogte. Hiermee maken we de Knowledge Mile klimaatbestendiger, besparen we drinkwater en inspireren we terrasbezoekers én buurtbewoners om in actie te komen voor een groener Amsterdam.”

Binnenkort kunnen we dus regentonnen spotten op de terrassen van de Knowledge Mile, met dank aan Douwe en Lara!

Voor en Door 2020: dit zijn de winnaars!