Creëer zichtbaarheid voor jouw bijdrage tijdens de klimaattop, CAS2021

Gepubliseerd op:
14 januari 2021

Op 25 en 26 januari 2021 vindt in Nederland een internationale klimaattop plaats, de Climate Adaptation Summit 2021 (CAS 2021). Het doel van CAS2021 is te zorgen dat onze wereld de gevolgen van klimaatverandering beter kan doorstaan. Veel Amsterdammers zullen de hitte in de stad tijdens de zomer 2020 niet snel vergeten. De heetste nacht, het warmste jaar ooit, de droogste maand, de meeste neerslag in 1 dag, allemaal weerrecords uit 2020. Wat gaat 2021 ons brengen? Wordt het ook een jaar van extremen? Die kans is groot. We krijgen steeds meer te maken met klimaatverandering en spelen hier al goed op in. Doen we niets, dan kan dit namelijk grote gevolgen hebben voor het leven, wonen en werken in Amsterdam. Daarom verandert Amsterdam mee met het veranderende klimaat. Jij ook?

Zelf aan de slag? Laat je inspireren tijdens de week van CAS

Iedereen kan bijdragen aan een klimaatbestendiger Amsterdam. Het hoeft niet moeilijk te zijn en ook niet duur. Haal tegels uit de tuin en zet er planten in of gras. Vang regenwater op en gebruik dit om de planten van water te voorzien in een droge periode. Er worden in aanloop naar de CAS inspirerende activiteiten, evenementen en initiatieven rondom het thema klimaatadaptatie georganiseerd. In heel Nederland vinden van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 verschillende activiteiten plaats rondom klimaatadaptatie. Ook in Rotterdam en Amsterdam zijn verschillende activiteiten. Er vinden lezingen plaats en online festivals. DIY video’s laten zien hoe makkelijk het is om een regenton aan te sluiten. Kijk op rainproof.nl/cas2021 voor de activiteiten in onze stad én daarbuiten.

Doe mee en laat van je horen!

Voorafgaand én tijdens CAS worden activiteiten georganiseerd. Er wordt kennis en expertise gedeeld en we krijgen een inkijkje in wereldwijde innovaties en praktijk voorbeelden. CAS2021 biedt ook kansen om extra aandacht te vragen voor jouw project. Wil jij een bijdrage leveren aan de bewustwording? Of handvatten bieden om mee aan de slag te gaan? Deel jouw DIY video of online presentatie op social media met de hashtags #VeranderMee en #AdaptationSummit worden. Geef jouw innovatie de (wereldwijde) aandacht die het verdient. Onderstreep de urgentie voor klimaatadaptatie op sociale media én laat zien wat er al in Nederland gebeurd.

www.cas2021.nl