Dag van de Duurzaamheid

Gepubliseerd op:
10 oktober 2019

Het is 10 oktober. De Dag van de Duurzaamheid. Dit is een dag om alle duurzame initiatieven extra onder de aandacht te brengen. Ook wij laten deze dag niet zomaar aan ons voorbij gaan. Maar wat hebben regen en duurzaamheid met elkaar gemeen? Laat je inspireren en haak aan.

Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

Dit jaar staat de Dag van de Duurzaamheid in het teken van het onderwijs. Duurzaam onderwijs is immers toekomstbestendig en inspirerend! De organisatie Leren voor Morgen coördineert op 10/10 duurzame onderwijsactiviteiten door het hele land, zoals voorleesacties. 

“Duurzaamheid is goed zorgen voor jezelf, de ander en je omgeving. Hier en nu. En daar en later. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht.”
www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl

Lesprogramma: Natuurlijk Rainproof

Meedoen kan ook met het lesprogramma ‘Natuurlijk Rainproof’. Dit is een lesprogramma voor middelbare scholieren ontwikkeld door ons, in samenwerking met netwerkpartner ANMEC. Het gaat over extreme regen in de stad. Zo leren scholieren wat de gevolgen van klimaatverandering voor hun buurt betekenen en gaan ze actief op zoek naar oplossingen. Een win-win situatie!

Amsterdamse schoolpleinen

Naast het lesprogramma is er in het onderwijs ook aandacht voor de schoolpleinen. Veel schoolpleinen in Amsterdam zijn versteend en weinig uitdagend. De gemeente geeft een impuls aan de herinrichting van versteende schoolpleinen van het basisonderwijs. Met subsidie van de ‘Amsterdamse Impuls Schoolpleinen’ worden pleinen duurzaam ingericht. Er is ruimte voor beweging, natuureducatie en uiteraard de afwatering van regenwater! Zo krijgen we rainproof schoolpleinen.

Leer meer over deze subsidie? Of over het lesprogramma? En start vandaag nog op de #dagvandeduurzaamheid in het onderwijs!